Preşedintele Parlamentului ucrainean a fost demis la iniţiativa lui Volodimir Zelenski

Preşedintele Parlamentului ucrainean a fost demis la iniţiativa lui Volodimir Zelenski

Dmitro Razumkov FOTO EPA-EFE

Preşedintele Parlamentului ucrainean (Rada Supremă), Dmitro Razumkov, a fost demis la iniţiativa partidului preşedintelui Volodimir Zelenski, „Servitorul Poporului”, ca urmare a unor critici formulate faţă de legea privind „dezoligarhizarea” şi sancţionarea unor opozanţi şi organizaţii mass-media pro-ruse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dmitro Razumkov, 38 de ani, a fost purtătorul de cuvânt al lui Volodimir Zelenski în campania prezidenţială din 2019. Acum ia poziţii împotriva lui Zelenski, mizând pe o candidatură la următoarele alegeri prezidenţiale pe fondul scăderii popularităţii partidului de guvernământ, „Servitorul Poporului”, şi a liderului său.

Razumkov a criticat în special legea privind „dezoligarhizarea”, cerând opinia Comisiei de la Veneţia, şi sancţiunile aplicate împotriva a trei posturi de televiziune şi mai multe portaluri pro-ruse.

Zelenski şi-a justificat acţiunea de demitere a lui Razumkov prin faptul că acesta din urmă a făcut declaraţii publice despre disputele interne, transmite Agerpres, care citează agenţiile de presă DPA şi EFE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările