Preşedintele Insulelor Canare: Erupţia vulcanului din La Palma nu se mai opreşte

Preşedintele Insulelor Canare: Erupţia vulcanului din La Palma nu se mai opreşte

Aproximativ 7.000 de persoane au fost evacuate din casele lor de pe insula La Palma FOTO EPA-EFE

Nu se întrevede un sfârşit al erupţiei vulcanice care a provocat haosul pe insula spaniolă La Palma de când a început în urmă cu aproximativ o lună, a declarat duminică preşedintele Insulelor Canare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică au avut loc 42 de mişcări telurice pe insulă, dintre care cea mai mare a avut magnitudinea de 4,3, a anunţat Institutul Geografic Naţional din Spania, conform Reuters.

"Nu există niciun semn că sfârşitul erupţiei este iminent, chiar dacă aceasta este cea mai mare dorinţă a tuturor", a declarat Angel Victor Torres la o conferinţă, în Valencia, a Partidului Socialist, citând punctul de vedere al oamenilor de ştiinţă. 
 
Fluxurile de lavă au distrus peste 742 de hectare de pământ şi aproape 2.000 de clădiri din La Palma, de când vulcanul a început să erupă pe 19 septembrie. 
 
Aproximativ 7.000 de persoane au fost evacuate din casele lor de pe insula La Palma, unde locuiesc aproximativ 83.000 de persoane şi care face parte din arhipelagul Insulelor Canare. 
 
Compania aeriană Binter a anunţat că şi-a anulat duminică toate zborurile către La Palma din cauza cenuşii de la vulcan.
 
"Datorită situaţiei actuale a norului de cenuşă, operaţiunile pe insula La Palma sunt şi astăzi paralizate. Evaluăm situaţia în continure.", a postat pe Twitter compania aeriană.
 
Circa jumătate din toate zborurile către insulă - 22 din 38 - au fost anulate duminică, a anunţat operatorul aeroportuar spaniol AENA, însă aeroportul rămâne deschis

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările