Premierul Albaniei se pronunţă pentru un referendum de unire cu Kosovo: Reacţia Serbiei

Premierul Albaniei se pronunţă pentru un referendum de unire cu Kosovo: Reacţia Serbiei

Premierul albanez Edi Rama (dreapta) într-o conferinţă de presă cu omologul său kosovar Albin Kurti FOTO EPA-EFE

Premierul Albaniei, Edi Rama, a declarat că ar vota pentru unirea ţării sale cu Kosovo în cazul organizării unui referendum pe această chestiune, relatează Euractiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edi Rama nu exclude organizarea unui referendum în viitor privind unirea Albaniei cu Kosovo. În cazul organizării acestui referendum, premierul albanez a declarat că ar vota pentru unire.

Edi Rama a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni interguvernamentale albanezo-kosovare desfăşurate la Elbasan.

Premierul kosovar Albin Kurti nu se opune ideii cu privire la referendum, dar spune că un astfel de act face parte dintr-un proces care nu se află sub controlul guvernului său.

Premierul sârb a denunţat imediat aceste declaraţii, apreciind că cele două entităţi statele pun o „nouă piatră la subminarea bazelor stabilităţii şi securităţii regionale”. Ori Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo.

Conform unui sondaj realizat de Euronews Albania, circa 80% dintre albanezi ar vota în favoarea unirii cu Kosovo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările