Poşta ucraineană va emite un timbru dedicat trupei Kalush Orchestra

Poşta ucraineană va emite un timbru dedicat trupei Kalush Orchestra

FOTO Arhivă / Profimedia

Poşta ucraineană va emite un timbru dedicat câştigătorilor concursului Eurovision, Kalush Orchestra, a anunţat duminică CEO-ul Ukrposhta, Ihor Smilianski.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce trupa a câştigat Eurovision 2022. 

„Felicităm Kalush pentru câştigarea Eurovision. Sunteţi senzaţionali! Ukrposhta emite timbre în conformitare cu decizia Consiliului nostru pentru Artă. Însă consider că vom avea suficiente argumente pentru a aproba şi grăbi emiterea timbrului dedicat câştigătorilor noştri. Exact cum am procedat cu Ruslana şi Jamala”, a transmis şeful Poştei ucrainene.

Postarea de pe Twitter a fost preluată de Nexta, care dă de înţeles că pălăria roz pe care a avut-o solistul trupei la Eurovision ar putea deveni timbru.

 

 

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”, care a primit din partea publicului 439 de puncte,  şi un total de 631 de puncte. În prima semifinală a competiţiei, reprezentanţii Ucrainei au făcut ca toată sala să aplaude în picioare.

n acest an, Ucraina a avut cel mai puternic sprijin. Nu doar locuitorii din alte ţări au votat pentru Ucraina, ci şi migranţii care au fost nevoiţi să-şi părăsească casele din cauza războiului declanşat de Rusia.
 
De altfel, votul telespectatorilor a răsturnat votul juriilor naţionale. Ucraina a beneficiat de sprijinul cel mai puternic al telespectatorilor (439 puncte), urmată de Republica Moldova (239 puncte) şi Serbia (225 puncte). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările