Polonia arată cu degetul spre Rusia în criza migranţilor: Oferă sprijin logistic Belarusului

Polonia arată cu degetul spre Rusia în criza migranţilor: Oferă sprijin logistic Belarusului

Migranţi aduşi de regimul Lukaşenko la graniţa dintre Belarus şi Polonia FOTO EPA-EFE

Polonia a acuzat joi Rusia că oferă sprijin logistic Belarusului pentru a provoca o criză a migraţiei în Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În opinia guvernului, criza migratorie se desfăşoară cu un mare sprijin din partea Federaţiei Ruse, deşi Moscova nu doreşte să fie văzută ca fiind asociată cu această problemă”, a declarat Stanislaw Zaryn, purtător de cuvânt al ministrului care coordonează serviciile speciale ale Poloniei.

„Moscova este unul dintre centrele de transport aerian” folosite de migranţii care ajung apoi la frontiera Belarusului cu Polonia, iar „reţeaua logistică a liniilor de cale ferată ruse conectate cu oraşele din regiunea vestică a Belarusului a fost schimbată în septembrie'', remarcă oficialul polonez.

„Avem date concrete despre participarea Rusiei”, este un plan de „agresiune împotriva Poloniei” a afirmat el, citat de agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres.

Polonia a mobilizat 10.000 de membri ai forţelor de ordine pentru a gestiona valul de migranţi dinspre Belarus.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko este suspectat de UE că încearcă să provoace o criză a migraţiei pentru a se răzbuna pe sancţiunile impuse împotriva regimului său din cauza reprimării opoziţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările