Peste un milion de imigranţi au părăsit Marea Britanie în perioada pandemiei

Peste un milion de imigranţi au părăsit Marea Britanie în perioada pandemiei

Foto arhivă

Pandemia de COVID-19 a determinat un exod al imigranţilor din Marea Britanie în ceea ce pare a fi cea mai dramatică scădere a populaţiei britanice de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, potrivit unei analize statistice a datelor oficiale, relatează Financial Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor estimări ale institutului de cercetare „Centrul de excelenţă pentru Statistici Economice” (Economic Statistics Centre of Excellence) - cu finanţare guvernamentală - publicate pe blogul său, un număr de 1.3 de milioane de persoane născute în alte ţări au părăsit Marea Britanie din al treilea trimestru al anului 2019 şi până în decembrie 2020.
 
Aproape 700.000 de imigranţi rezidenţi în Londra s-au mutat din oraş sau au plecat de tot, potrivit calculelor institutului, ceea ce ar însemna o diminuare a populaţiei din capitala Angliei de 8 procente.
 
Potrivit studiului, există o legătură clară între aceste plecări în număr mare şi pierderea locurilor de muncă în sectoare de servicii importante precum industria ospitalităţii, bazată în mare parte pe muncitorii străini.
 
„Se pare că aproape toată povara pierderii locurilor de muncă a căzut pe umerii muncitorilor veniţi din afara graniţelor şi s-a manifestat prin reîntoarcerea în ţările de origine mai degrabă decât prin şomaj”, au concluzionat autorii studiului.

Un tablou precis este complicat de noile reguli de imigraţie post-Brexit, notează Financial Times.
 
Eestimările ESCoE se bazează pe datele Biroului Naţional de Statistică, care pot fi incomplete, întrucât acestea conţin date puţin plauzibile precum un număr în creştere de noi angajări în rândul celor născuţi în Marea Britanie. 
 
Asta se datorează dificultăţilor de colectare a datelor la aeroporturi şi reţelele de transport în perioada pandemiei, în timp ce biroul de statistică a continuat să urmărească ratele de angajare prin sondajele sale privind forţa de muncă .
 
Articolul publicat pe blogul ESCoE notează faptul că, potrivit datelor statistice, numărul angajaţilor britanici în Londra ar fi crescut cu peste 250.000 până în al treilea trimestru al anului 2020, iar populaţia engleză cu 440.000.
 
Totuşi Londra a fost cel mai puternic lovită economic de pandemie, în măsura în care concentrează cele mai multe joburi din sectoarele turismului, divertismentului şi ospitalităţii.

Datele fiscale arată cifre diferite şi, de fapt, o creştere a numărului aplicanţilor pentru beneficii până în august 2020 şi o scădere a numărului plătitorilor de taxe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările