O ţară europeană şi-a înăsprit procesul de divorţ. Cum intervin autorităţile pentru a păstra căsătoriile

O ţară europeană şi-a înăsprit procesul de divorţ. Cum intervin autorităţile pentru a păstra căsătoriile

FOTO Arhivă

Confruntată cu o rată a divorţului ridicată, Danemarca tocmai a înăsprit procedura de încetare a căsătoriei. Cuplurile nu mai pot divorţa dacă nu urmează şedinţe de consiliere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până de curând, danezii puteau divorţa prin completarea unui formular online. O nouă lege înăspreşte acest proces, introducând o perioadă de aşteptare de trei luni şi obligativitatea unui curs de consiliere înainte de încheierea relaţiei în acte, scrie The Guardian.

Numit „Cooperare după divorţ”, cursul poate fi urmat online sau prin intermediul unei aplicaţii telefonice şi are drept scop îmbunătăţirea comunicării în familiile aflate în dificultate.  

Potrivit unui sondaj realizat de cotidianul Politiken, 68% dintre autorităţile daneze oferă şedinţe de terapie pentru cuplurile care îşi doresc să divorţeze.

„Este bine pentru cuplu, dar şi pentru municipalitate. Prevenţia este întotdeauna mai bună decât antidotul“, spune Jette Haislund, directorul Departamentului de Sănătate din cadrul municipalităţii Ringkøbing-Skjern, din vestul ţării.

Danemarca, o ţară care încurajează căsătoria oferind concedii de maternitate şi paternitate mai îndelungate decât în alte ţări, a înregistrat 15.000 de cazuri de divorţ în 2018, sau jumătate din totalul căsătoriilor din acel an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările