Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct, va deveni corespondent pentru ziarul german Die Welt

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct, va deveni corespondent pentru ziarul german Die Welt

Jurnalista care s-a opus în direct la Pervîi Kanal faţă de invazia din Ucraina va fi corespondentă la ziarul Die Welt, potrivit declaraţiei companiei Axel Springer, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marina a intrat, pe 14 martie, în platoul emisiunii Vremya şi a protestat faţă de invazia din Ucraina cu o pancartă pe care scria „Nu războiului! Opriţi războiul”.

 „A apărat cea mai importantă etică jurnalistică, în ciuda ameninţării represiunii statului”, a afirmat, într-un comunicat,  redactorul şef al Welt Group, Ulf Poschardt, conform The Guardian.

 Actul său de curaj a fost prezentat de publicaţii internaţionale de presă. 
 
Ulterior, jurnalista a publicat un videoclip în care mărturisea că îi este ruşine că a lucrat pentru acest post şi că a ajutat la difuzarea „propagandei Kremlinului”.  
 
Ovsiannikova a fost arestată pentru 14 ore, apoi a fost amendată cu 30.000 de ruble (337 de euro) pentru „organizarea unui eveniment public neautorizat”. 
 
Marina a decis să rămână în Rusia, unde va fi de acum corespondent pentru Die Welt „relatând din Ucraina şi Rusia, printre altele”. 
 
Editorul a comunicat că a acceptat noul rol pentru că ziarul „reprezintă ceea ce este apărat cu atâta vehemenţă de oamenii curajoşi de pe teren în Ucraina în acest moment: libertatea”, potrivit BBC.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările