Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct, va deveni corespondent pentru ziarul german Die Welt

0
0
Marina Ovsianikova

Jurnalista care s-a opus în direct la Pervîi Kanal faţă de invazia din Ucraina va fi corespondentă la ziarul Die Welt, potrivit declaraţiei companiei Axel Springer, relatează The Guardian.

Marina a intrat, pe 14 martie, în platoul emisiunii Vremya şi a protestat faţă de invazia din Ucraina cu o pancartă pe care scria „Nu războiului! Opriţi războiul”.

 „A apărat cea mai importantă etică jurnalistică, în ciuda ameninţării represiunii statului”, a afirmat, într-un comunicat,  redactorul şef al Welt Group, Ulf Poschardt, conform The Guardian.

 Actul său de curaj a fost prezentat de publicaţii internaţionale de presă. 

Ulterior, jurnalista a publicat un videoclip în care mărturisea că îi este ruşine că a lucrat pentru acest post şi că a ajutat la difuzarea „propagandei Kremlinului”.  

Ovsiannikova a fost arestată pentru 14 ore, apoi a fost amendată cu 30.000 de ruble (337 de euro) pentru „organizarea unui eveniment public neautorizat”. 

Marina a decis să rămână în Rusia, unde va fi de acum corespondent pentru Die Welt „relatând din Ucraina şi Rusia, printre altele”. 

Editorul a comunicat că a acceptat noul rol pentru că ziarul „reprezintă ceea ce este apărat cu atâta vehemenţă de oamenii curajoşi de pe teren în Ucraina în acest moment: libertatea”, potrivit BBC.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite