Joseph Borell: Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar întări Uniunea Europeană

Joseph Borell: Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar întări Uniunea Europeană

FOTO: EPA-EFE

Aderarea la NATO a Suediei şi Finlandei „ar întări” Uniunea Europeană, a declarat, marţi, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, la o reuniunea miniştrilor apărării europeni, la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intrarea celor două state nordice în Alianţa Nord-Atlantică ar spori de asemenea „capacitatea de reacţie” a UE la ameninţări de-a lungul graniţei sale, a spus Borrell la sosirea la reuniune, citat de Agerpres.

Suedia şi Finlanda ar urma să îşi înainteze în orice moment aplicaţiile oficiale de aderare la NATO, ca reacţia la invazia rusească din Ucraina.

Potrivit lui Borrell, potenţiala extindere a NATO este opusul a ceea ce şi-a dorit să obţină Putin prin invazia din Ucraina. Dictatorul de la Kremlin „a încercat să oprească dezvoltarea NATO de-a lungul graniţelor Rusiei”, a spus şeful diplomaţiei europene.

 

Borrell şi-a mai exprimat speranţa că NATO „va putea să depăşească” obiecţiile Turciei la aderarea Suediei şi Finlandei.

Erdogan a spus, luni, că nu poate fi de acord cu aderarea unor ţări care au impus sancţiuni Ankarei şi a reiterat acuzaţia că ambele state sprijină „organizaţii teroriste”.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările