Italia, ţara cea mai îndoliată de COVID-19 din UE, este ameninţată de al treilea val al pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnav de COVID-19 adus la un spital improvizat din Torino FOTO EPA-EFE
Bolnav de COVID-19 adus la un spital improvizat din Torino FOTO EPA-EFE

În Italia, prima ţară din Europa afectată de pandemia de COVID-19, situaţia sanitară se agravează din nou. Luni, premierul Mario Draghi a anunţat depăşirea sumbrului prag de 100.000 de morţi de COVID-19 şi posibilitatea înăspririi restricţiilor. Epidemiologii vorbesc deja despre un al treilea val, în condiţiile în care numărul cazurilor noi de infectări cu SARS-CoV-2 creşte cu 30% în decurs de o săptămână.

Luni, la un an de la instituirea primelor restricţii anti-COVID-19, Italia a depăşit pragul de 100.000 de morţi cauzate de boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2.

Noile date sunt destul de îngrijorătoare. Numărul cazurilor noi creşte cu 30% pe săptămână, transmite Europe 1, potrivit AFP.

Unităţile de terapie intensivă sunt arhipline în jumătate din regiuni, mai ales în nordul ţării, iar epidemiologii avertizează deja în legătură cu un al treilea val.

Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece şi îl alarmează pe premierul Mario Draghi, care s-a adresat luni compatrioţilor săi. „Pe 10 martie (2020, n. red.), acum un an, Italia a intrat în carantină. Un italian din 20 a fost contaminat (cu SARS-CoV-2, n. red.). Nimeni nu îşi imagina atunci că un an mai târziu ne-am confrunta cu aceeaşi criză şi că bilanţul oficial al victimelor ar putea atinge acest teribil prag de 100.000 de morţi”, a şeful Guvernului italian.

Guvernul de la Roma intenţionează să impună noi măsuri anti-COVID-19, luând în calcul izolarea în weekend şi restricţii de circulaţie începând de la 20.00 sau chiar de la 19.00. Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare de vineri. În ceea ce priveşte şcolile, acestea sunt închise din cauza tulpinei britanice de COVID-19, care îi afectează în special pe tinerii italieni.

Alegerile din primăvară, amânate

Pe de altă parte, alegerile municipale şi regionale care urmau să aibă loc în primăvară au fost amânate pentru o dată cuprinsă între 15 septembrie şi 15 octombrie. Decizia a fost aprobată prin decret guvernamental.

Alegeri ar fi trebuit să aibă loc în această primăvară în mai multe oraşe mari ale Italiei, între care Roma, Milano, Torino sau Napoli.

Alegerile locale din Italia au o importanţă majoră, pentru că deseori au impact asupra politicii naţionale. În general, influenţa la nivel naţional în Italia este condiţionată de cea la nivel local.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite