Italia. Platforma de vaccinare din Latium, blocată de un atac informatic

Italia. Platforma de vaccinare din Latium, blocată de un atac informatic

Hackeri au atacat sisteme informatice aparţinând unei societăţi care gestionează programări la vaccinare împotriva noului coronavirus în regiunea Latium, în care se află Roma, iar platforma a fost oprită, anunţă duminică autorităţile regionale, relatează Reuters.

 ”Un atac puternic al unor hackeri vizând întreaga (bază de date) a regiunii este în curs”, anunţă autorităţile într-un mesaj postat pe Facebook.

Toate sistemele au fost dezactivate, inclusiv cele ale portalului sanitar şi reţelei de vaccinare din regiune, iar programările la vaccinare riscă să înregistreze întârzieri, anunţă autorităţile.

”Este un atac informatic foarte puternic, foarte grav (...). Totul este în pană”, subliniază directorul Sănătăţii din Latium, Alessio d'Amato.

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, Poliţia italiană a Comunicaţiilor şi Parchetul din Roma s-au sesizat în acest dosar şi ar putea deschide o anchetă, în vederea identificării autorilor atacului.

Italia a urmat exepmplul Franţei - unde un paşaport sanitar este pe cale să fie extins - şi a anunţat introducerea unui ”paşaport verde” obligatoriu cu privire la o întreagă listă de activităţi.

Această decizie a provocat manifestaţii de protest în întreaga ţară.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările