Germania: Sute de persoane au protestat faţă de interzicerea unor modele mai vechi de maşini diesel

Germania: Sute de
persoane au protestat faţă de interzicerea unor modele mai vechi de maşini
diesel

FOTO AFP

În jur de 800 de persoane au protestat în Stuttgart faţă de interzicerea unor modele mai vechi de automobile diesel, potrivit Poliţiei germane, citată de Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stuttgart, un centru important al industriei auto din Germania, a devenit pe 1 ianuarie primul mare oraş german care a introdus o interdicţie la scară largă privind conducerea automobilelor diesel mai vechi, care nu îndeplinesc standardele necesare de emisie. 

Decizia este parte a unei strategii de contracarare a poluării aerului, însă criticii spun că nu au bani pentru achiziţionarea unor automobile noi.
 
Agenţia DPA a transmis că aproape jumătate dintre protestatarii care au ieşit în stradă sâmbătă au purtat veste galbene, o trimitere la protestele antiguvernamentale din statul vecin, Franţa, care au pornit de la o creştere a taxei pe combustibil.
 
Mai multe interdicţii privind maşinile diesel au fost sau urmează a fi introduse în alte câteva oraşe din Germania. Protestele din Stuttgard au început acum trei săptămâni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: