Germania cere o reacţie internaţională împotriva Rusiei în cazul Navalnîi

Germania cere o reacţie internaţională împotriva Rusiei în cazul Navalnîi

Heiko Maas FOTO EPA

Otrăvirea lui Aleksei Navalnîi necesită o reacţie internaţională, nu trebuie tratată ca un conflict germano-rus, a declarat joi ministrul de Externe de la Berlin Heiko Maas, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parisul şi Berlinul au anunţat miercuri că vor propune Uniunii Europene sancţionarea unor demnitari ruşi în cazul otrăvirii lui Navalnîi cu un agent neurotoxic din gama Noviciok. Londra s-a alăturat la rândul ei acestui demers.

„Pentru noi este important că acestea nu sunt consecinţe germano-ruse, ci ele sunt unele europene”, a apreciat Heiko Maas în marja summitului Globesec Tatra, organizat la Bratislava, în Slovacia.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale care demască corupţia elitei din jurul Kremlinului, s-a simţit rău pe 20 august la bordul avionului cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, iar apoi evacuat la Berlin.

Germania, Franţa, Suedia şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice au ajuns la concluzia că principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin a fost otrăvit cu Noviciok, o gamă de substanţe neurotoxice dezvoltată de fosta Uniune Sovietică în scopuri militare. Moscova respinge această concluzie şi refuză să deschidă o anchetă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările