Germania: Cei care s-au vaccinat anti-COVID sau care au trecut prin boală scapă de majoritatea restricţiilor

Germania: Cei care s-au vaccinat anti-COVID sau care au trecut prin boală scapă de majoritatea restricţiilor

Locuitorii din Germania care sunt consideraţi complet imunizaţi la noul coronavirus nu vor mai trebui să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii şi anumite restricţii privind contactul social începând de duminică la miezul nopţii (22:00 GMT), transmite dpa.

Oricine a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau s-a refăcut după ce a fost bolnav de COVID-19 se va putea întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie. Când se întâlnesc cu persoane nevaccinate, aceştia nu vor fi nevoiţi să respecte limita de contact.
 
Totodată, persoanele complet imunizate nu vor trebui să intre în carantină după revenirea din călătorii, cu excepţia unor cazuri specifice - de exemplu, dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului face ravagii - şi nici nu vor trebui să demonstreze că au un rezultat negativ pentru a intra în magazine sau a beneficia de servicii.
 
Cozi imense după ce autorităţile au dat liber la vaccinarea cu AstraZeneca
 
Cozi imense în Germania, după ce autorităţile au decis să permită imunizarea la liber cu vaccinul AstraZeneca. Mai mult, Berlinul permite acum folosirea acestui vaccin pentru toţi adulţii, de la 18 ani în sus.Cu sute de mii de doze la dispoziţie, după ce lunile trecute germanii s-au temut de riscul formării de cheaguri de sânge, autorităţile au decis că singura cale de a accelera imunizarea este liberalizarea procesului. Succesul a fost instantaneu.
 
La Koln, de exemplu, mii de oameni s-au aşezat la coadă la vaccinare, unii de la 6 dimineaţa, într-o moschee, devenită temporar centru de imunizare. Unii pur şi simplu nu mai vor să aştepte programarea la alte vaccinuri şi vor să poată reveni cât mai repede la viaţa dinainte de criza pandemică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările