DW: Reţea uriaşă de pedofilie anchetată în Germania. Sunt peste 30.000 de suspecţi

DW: Reţea uriaşă de pedofilie anchetată în Germania. Sunt peste 30.000 de suspecţi

Foto Inilah.com

Oficialii germani investighează o reţea uriaşă de pedofilie cu 30.000 de suspecţi, din care 70 au fost deja identificaţi în Germania, transmite Deutsche Welle.

Ancheta este condusă de unitatea de criminalitate cibernetică din landul Renania de Nord – Westfalia, potrivit anunţului făcut luni de oficiali, scrie dw.com.
 
Ministrul Justiţiei din landul german, Peter Beisenbach, a declarat că magnitudinea abuzurilor constatate şi care apoi au fost distribuite online este ”profund tulburătoare”.
 
Cei mai mulţi dintre cei 30.000 de suspecţi sunt necunoscuţi – persoane care consumau online producţii video bazate pe acte de pedofilie. Investigaţia a început în octombrie 2019, cu arestarea unui suspect în localitatea Bergisch Gladbach. E vorba despre un fost soldat de 27 de ani, condamnat în mai 2020 la 10 ani de închisoare.
 
În luna iunie, alţi 11 suspecţi au fost arestaţi sub acuzaţia de abuz de copii. În telefoanele şi laptopurile lor au fost găsite imagini cu victimele abuzate – copii de 5,10 şi 12 ani, potrivit Deutsche Welle.
 
Ancheta a început în octombrie anul trecut, cu arestarea unui suspect în municipalitatea Bergisch Gladbach, lângă Köln. Primul infractor, un soldat de 27 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare în mai şi a fost plasat într-o unitate psihiatrică pentru o perioadă nedeterminată.
 
În ultimele 18 luni, în Germania au luat amploare cazurile grave de abuz sexual asupra copiilor.
 
Într-un scandal separat în oraşul Lügde, la aproximativ 125 de kilometri (80 de mile) de Münster, mai mulţi bărbaţi sunt acuzaţi că au abuzat copii într-un camping, de-a lungul mai multor ani.
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: