Coronavirusul în Europa: toate ţările care au cazuri confirmate

Coronavirusul în Europa: toate ţările care au cazuri confirmate

FOTO Shutterstock

Apărut acum mai bine de două luni într-o provincie din centrul Chinei, noul coronavirus s-a răspândit pe toate continentele lumii, inclusiv în Europa. Nouăsprezece ţări europene au înregistrat până acum pacienţi cu pneumonia virală cauzată de Covid-19, cea mai afectată fiind Italia, cu 528 de cazuri, dintre care 14 fatale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul coronavirus riscă să provoace o pandemie, contaminând deja 82.419 persoane la nivel mondial, dintre care 2.808 nu au mai putut fi salvate.

Primele cazuri de infectare cu Covid-19 în Europa au fost semnalate la sfârşitul lui ianuarie, în Franţa şi în Marea Britanie. Între timp, noul coronavirus s-a extins în alte 17 ţări europene, inclusiv în România, unde un caz de îmbolnăvire a fost confirmat miercuri. Este vorba de un tânăr din Gorj care a intrat în contact cu un italian contaminat cu Covid-19.

De altfel, Italia este cea mai afectată ţară din Europa de noul coronavirus, cu 528 de cazuri, dintre care 14 fatale.

Italia este urmată de:

- Germania (27 de cazuri)

- Franţa (18 cazuri; 2 fatale)

- Regatul Unit (15 cazuri)

- Spania (15 cazuri)

- Elveţia (4 cazuri)

- Austria (3 cazuri)

- Croaţia (3 cazuri)

- Grecia (3 cazuri)

- Finlanda (2 cazuri)

- Rusia (2 cazuri)

- Suedia (2 cazuri)

- Belgia (un caz)

- Danemarca (un caz)

- Estonia (un caz)

- Georgia (un caz)

- Macedonia de Nord (un caz)

- Norvegia (un caz)

- România (un caz), ultima ţară din Europa atinsă de Covid-19.

Italia se află pe locul trei la nivel mondial, după două ţări asiatice: China (78.514 cazuri; 2.747 fatale) şi Coreea de Sud (1.766 cazuri; 13 fatale). Cea mai afectată regiune din Italia este Lombardia, cu 305 cazuri, dintre care 9 fatale.

Europa înregistrează până acum în total 619 de cazuri de contaminare cu Covid-19, dintre care 16 fatale. Alte 38 de persoane se află în situaţie critică în Europa: 35 în Italia, 2 în Germania şi una în Franţa.

La nivel mondial, 50 de ţări au confirmat cazuri de infectare cu noul coronavirus. După China, cel mai mare număr de morţi din cauza pneumoniei virale a fost constatat în Iran, 22 din 141 de cazuri. Opt ţări au anunţat că şi-au vindecat toţi pacienţii descoperiţi ca fiind purtători ai noului coronavirus, prima fiind Vietnam, cu 16 cazuri. Vietnamul este urmat de India (3 cazuri), Rusia (2 cazuri), Belgia (un caz), Cambodgia (un caz), Egipt (un caz), Nepal (un caz), Sri Lanka (un caz).

Spre deosebire de SARS, coronavirusul care a pus lumea pe jar între noiembrie 2002 şi iunie 2003, Covid-19 se răspândeşte mai rapid, dar este mai puţin fatal. Bilanţul în cazul SARS s-a oprit la 8.096 de persoane infectate în 26 de ţări şi 774 de decese.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: