Cartierul roşu va fi mutat din centrul istoric al Amsterdamului

Cartierul roşu va fi mutat din centrul istoric al Amsterdamului

Cartierul roşu din Amsterdam FOTO Sabine van Wechem/Getty Images

Bordelurile din Cartierul Roşu nu vor mai funcţiona în centrul oraşului. Consiliul local din Amsterdam a decis joia trecută închiderea ferestrelor de la stradă cu lucrători sexuali şi  construirea unui centru sexual în afara centrului istoric, după o propunere în acest sens din partea primăriţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia municipalităţii a fost susţinută de mai multe partide politice şi de premierul olandez Mark Rutte. Totodată au avut loc dezbateri publice unde au fost invitaţi localnici, operatorii ferestrelor de la stradă şi reprezentanţii bordelurilor. 
 
Primăriţa Femke Halsema, membru al Partidului Ecologic din Olanda, a propus o relocare a Districtului Roşu în 2019, argumentând că turiştii vizitează zona doar pentru ferestrele în care sunt expuşi lucrătorii sexuali.

„Dacă te plimbi pe străzile înguste, întâlneşti mulţimi uriaşe de turişti staţionaţi în faţa ferestrelor, fotografiind femeile străine vulnerabile şi bătându-şi joc de ele”, a spus primăriţa, precizând că doreşte să protejeze lucrătorii sexuali din bordeluri.
 
Totodată, aceasta vrea să ia şi alte măsuri pentru a reduce turismul pentru droguri, precum închiderea cafenelelor pentru turişti, astfel încât oraşul să devină mai respirabil pentru locuitori şi să existe spaţiu pentru cultura locală. Anterior, primăria a introdus amenzi pentru turiştii care beau alcool în spaţiile publice şi aruncă gunoiul pe stradă.

Partidul Creştin-Democrat din Olanda, care militează de mult timp pentru închiderea bordelurilor, susţine măsura alături de Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie al premierului, laburişti şi Partidul ecologic.
 
„Este vorba de restabilirea Amsterdamului în calitate de oraş turistic. Turiştii sunt bineveniţi să se bucure de frumuseţea şi libertatea din oraş, dar nu cu orice preţ”, a spus Dennis Boutkan, un laburist din consiliul local.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările