Cancelarul Olaf Scholz spune că războiul ar putea dura mult timp: Planul lui Putin a fost pregătit de mult timp

Cancelarul Olaf Scholz spune că războiul ar putea dura mult timp: Planul lui Putin a fost pregătit de mult timp

Olaf Scholz susţine că planul lui Putin de a ataca Ucraina a fost pregătit cu mult timp înainte

Cancelarul german Olaf Scholz susţine, într-un interviu, că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina cu mult timp înainte, motiv pentru care are resurse de a continua războiul pe termen lung.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Digi 24, liderul german a declarat într-un interviu pentru postul american CBS că războiul a fost pregătit cu mult timp înainte: „Cred că decizia de a declanşa acest război a fost luată cu un an înainte ca el să fi început şi poate chiar mai devreme, pentru că (Vladimir Putin) s-a pregătit pentru aceasta. Astfel, Putin va putea continua cu războiul cu adevărat mult timp”.
 
Olaf Scholz a mai recunoscut că a fost o greşeală a ţărilor europene să devină atât de dependente de resursele energetice ruseşti: „Ar fi trebuit să investim peste tot în Europa în infrastructură, ceea ce ne-ar fi oferit posibilitatea de a schimba furnizarea, de la o zi la alta. Aceasta este lecţia care a fost învăţată în Europa şi în multe alte locuri, că trebuie să fii pregătit: să fii pregătit pentru situaţii precum aceasta”.
 
Olaf Scholz a spus că suma alocată de Germania pentru importurile de resurse energetice din Rusia s-a redus. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările