Armata ucraineană a anunţat retragerea trupelor sale din oraşul Lîsîceansk: „Există riscuri ca regiunea Lugansk să fie complet ocupată”, a declarat Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP (Arhivă)
FOTO AFP (Arhivă)

Armata ucraineană a informat, duminică, că militarii săi s-au retras din oraşul Lîsîceansk, situat în estul Ucrainei, informează AFP, preluat de Agerpres.

„Pentru a proteja vieţile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de a ne retrage" din oraş, a comunicat Statul-Major al forţelor armate ucrainene într-un comunicat, punctând „superioritatea multiplă" a armatei Federaţiei Ruse din punct de vedere material, potrivit Agerpres.

Înainte de a comunica retragerea trupelor ucrainene, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a evaluat situaţia din Lîsîceansk ca fiind „cea mai dificilă şi mai periculoasă” pentru Ucraina. „Nu avem avantaj acolo, este adevărat. Acesta este punctul nostru slab, însă în alte locuri noi avansăm", a declarat Zelenski. 

Ocuparea oraşului Lîsîceansk, i-ar permite Rusiei să domine întreaga regiune Lugansk şi armatei ruse să ameninţe Sloviansk şi Kramatorsk, alte două oraşe-cheie din regiunea Donbas aflate sub controlul ucrainenilor. 

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat, duminică, că armata Federaţiei Ruse controlează întreaga regiune Lugansk după ce a preluat controlul oraşului Lîsîceansk. 

De asemenea, Zelenski a mai declarat, duminică, că este „imposibil de spus că Lîsîceansk se află sub control rus", în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, la care a participat şi prim-ministrul australian Anthony Albanese. Preşedintele ucrainean a mai afirmat că „luptele continuă în suburbiile” acestui oraş. 

„Există riscuri ca regiunea Lugansk să fie complet ocupată. Există riscuri şi noi înţelegem aceasta", a mai adăugat Zelenski. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite