Atac cu rachete în Kramatorsk: cel puţin un mort VIDEO

Atac cu rachete în Kramatorsk: cel puţin un mort VIDEO

Foto: Captură video

Cel puţin un civil a fost ucis, iar mai mulţi alţii au fost răniţi într-un atac la Kramatorsk, centrul administrativ al regiunii ucrainene Doneţk, în estul Ucrainei, un oraş care poate fi ţinta unei ofensive ruse, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Explozia a despicat un crater larg într-o curte situată între un hotel şi imobile locuite.

Jurnalişti au văzut corpul unei persoane ucise, dar şi răniţi şi două maşini în flăcări.
 
”Atac aerian în partea centrală a Kramatorskului. Sunt victime”, a anunţat într-o postare pe Facebook primarul oraşului, Oleksandr Gonciarenko, care-i îndeamnă pe locuitori să rămână în adposturi. 
 
”Pericolul nu a trecut încă”, avertizează el. 
 
Guvernatorul regiunii Doneţk a anunţat anterior că cel puţin şapte civili au fost ucişi miercuri în aceasă regiune şi mai multe localităţi au fost ţinta unor tiruri de artilerie şi cu lansatoare multiple de rachete. 
 
Ruşii, care au anunţat că au preluat controlul întregii regiuni vecine, Lugansk, încearcă să cucerească regiunea Doneţk, pentru a ocupa, astfel, întregul bazin minier Donbas, asupra căruia separatişti proruşi susţinuţi de Moscova deţin în parte controlul din 2014. 

În regiunea Doneţk, oraşul Sloviansk este considerat următoarea ţintă a forţelor ruse, în planul lor de cucerire în întregime a bazinului Donbas, după patru luni şi jumătate de război sângeros.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările