Angela Merkel va avea nouă angajaţi finanţaţi de stat după plecarea din funcţie

Angela Merkel va avea nouă angajaţi finanţaţi de stat după plecarea din funcţie

FOTO: EPA-EFE

Angela Merkel va avea un birou cu nouă angajaţi după ce îşi va încheia mandatul de cancelar, potrivit unui document pe această temă înaintat unei comisii din Bundestag(parlamentul german), consultat de dpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cancelaria cere ca Merkel să primească un şef de birou, un şef de birou adjunct, doi asistenţi de specialitate, trei funcţionari şi doi şoferi.
 
În justificarea solicitării, documentul înaintat comisiei permanente a Bundestagului afirmă că Merkel va continua „să îndeplinească sarcini în interesul naţiunii” după ce îşi va încheia cei 16 ani de mandat.
 
Este un lucru obişnuit ca foştii cancelari germani să aibă un birou şi angajaţi finanţaţi de stat. Predecesorul lui Merkel, Gerhard Schroeder, a avut cu doi angajaţi mai puţin decât se presupune că va avea Merkel, după ce mandatul său s-a încheiat în 2005.
 
Merkel, în vârstă de 67 de ani, conduce un guvern interimar până la învestirea succesorului său. Cele trei partide care negociază un posibil guvern de stânga au declarat că speră să ajungă la un acord de coaliţie în decembrie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările