VIDEO Indonezia, zguduită de o serie de cutremure ucigaşe

VIDEO Indonezia, zguduită de o serie de cutremure ucigaşe

FOTO EPA-EFE

Peste 500 de persoane au murit în urma cutremurelor produse în ultimele trei săptămâni în Indonezia. Ultimele seisme au lovit duminică tot insula Lombok, deja afectată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul seism din ultima serie s-a produs la amiază, a avut magnitudinea 6,3 şi a provocat alunecări de teren. Al doilea seism, survenit după circa 12 ore, a avut magnitudinea 6,9 şi s-a soldat cu victime. 

„Zece persoane au murit în seismul cu magnitudinea 6,9“, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale de gestionare a catastrofelor din Indonezia. 

Acesta a relatat că oamenii au intrat în panică şi au preferat să stea afară după primul seism, fapt ce a dus la mult mai puţine victime în comparaţie cu seismul de aceeaşi magnitudine produs la 5 august, deşi s-au dărâmat şi acum numeroase clădiri şi moschei.

FOTO EPA-EFE

FOTO EPA-EFE

Un cutremur de magnitudinea 6,9 s-a soldat cu cel puţin 481 de morţi şi zeci de mii de răniţi la 5 august. Tot de atunci, peste 350.000 de oameni sunt nevoiţi să doarmă la rude, în corturi sau în casele lor şubrezite. Alte 17 persoane au murit într-un cutremur cu magnitudinea 6,4 care s-a produs la 29 iulie.

Insula Lombok este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu o intensă activitate seismică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: