Tokyo are pentru prima oară o femeie guvernator

Tokyo are pentru prima oară o femeie guvernator

Yuriko Koike a c\;tigat alegerile locale din metropola Tokyo

Yuriko Koike, care a condus anterior ministerul Apărării, a câştigat duminică alegerile locale din metropola Tokyo, devenind prima femeie guvernatoare din istoria capitalei japoneze, potrivit rezultatelor prevăzute de exit-poll-uri, transmite BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa japoneză a proclamat-o pe Koike câştigătoare, după ce secţiile de vot s-au închis la ora locală 20.00 (14.00 ora României).
 
Una dintre schimbările promise de Yuriko Koike este reprezentată de eliminarea problemelor finaciare, care au avut un impact negativ asupra pregătirilor pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Vară în 2020.
 
Mai multe scandaluri legate de finanţarea Jocurilor Olipice de la Tokyo i-au determinat pe ultimii doi guvernatori să demisioneze.
 
”Voi conduce politic Tokyo într-o manieră neîncercată, vezi vedea un Tokyo care nu a existat până acum”, le-a spus Koike susţinătorilor.
 
Cursa electorală a fost una strânsă, cu 21 de candidaţi înscrişi pentru a conduce metropola japoneză şi o serie de alte oraşe din prefectură.
 
Koike s-a înfruntat cu politicianul Hiroya Masuda, precum şi cu jurnalistul Shuntaro Torigoe.
 
Alegerile electorale au fost organizate după ce ultimul guvernator, Yoichi Masuzoe, şi-a dat demisia ca urmare a acuzaţiilor că s-a folosit de fonduri publice pentru a-şi finanţa vacanţele, precum şi colecţia de artă şi benzi desenate a copiilor săi.
 
Masuzoe a dezminţit orice încălcare a legii, însă a recunoscut că există o serie de probleme etice cu privire la cheltuielile sale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: