Taifunul Fitow a lovit China

Taifunul Fitow a
lovit China

Taifunul Fitow în provincia Zhejiang. FOTO: Reuters

Taifunul Fitow a lovit luni coasta de est a Chinei unde sute de mii de persoane au fost evacuate preventiv de autorităţile care lansat o alerta cu grad de risc ridicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Taifunul a atins teritoriile chineze luni, la primele ore ale dimineţii, lovind mai întâi provincia Fujian unde au avut loc rafale de vânt care au ajuns la 150 de kilometri pe oră, ploi torenţiale şi întreruperi de curent, potrivit agenţiei naţionale de ştiri, Xinhua.

Fitow se îndreaptă spre nord-vest, urmând să piardă din intensitate, informează Centrul Naţional de Meteorologie. Acelaşi institut a emis alerta roşie încă de duminică, ceea ce a dus la evacuarea a 574.000 de persoane din provincia Zhejiang şi 177.000 de persoane din Fujian.

Doi angajaţi ai portului din Wenzhou, Zhejiang, au fost daţi dispăruţi. De asemenea, având în vedere condiţiile meterologice traficul trenurilor de mare viteză din provinciile Zhejiang, Fujian şi Jiangxi a fost suspendat duminică, iar aeroportul din Wenzhou a anulat 27 din zborurile sale, potrivit Xinhua.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: