Peste 90 de membri ai comisiilor electorale au murit în Indonezia de la muncă excesivă

Peste 90 de membri ai comisiilor electorale au murit în Indonezia de la muncă excesivă

Indonezienii s-au dus în număr mare la vot

Cel puţin 91 de membri ai comisiilor electorale au decedat şi 374 au fost spitalizaţi după desfăşurarea alegerilor generale din Indonezia, informează publicaţia Tempo.

 
După cum scrie Singapore ediţie a Straits Times, preşedintele Comisiei Electorale Centrale din Indonezia, Arif Budiman a spus că cauza celor mai multe decese a fost supraoboseala în timpul numărării voturilor. Unii membri ai comisiilor electorale au lucrat non-stop mai mult de o zi.
 
Budiman s-a oferit să plătească despăgubiri în valoare de 30-36 milioane de rupii indoneziene (aproximativ 2100-2500 de dolari) familiilor decedaţilor şi victimelor. În plus, el a promis să reducă din volumul de muncă a membrilor comisiilor electorale.
 
La 17 aprilie, s-a desfăşurat timp de o zi cele mai mari alegeri din lume ce au avut loc în Indonezia . Locuitorii ţării şi-au ales preşedintele, deputaţii celor două camere ale parlamentului, precum şi membrii organelor legislative ale provinciilor şi districtelor. 
 
În întreaga ţară au fost deschise peste 800.000 de secţii de votare. Participarea la vot a atins 82% din cei 192 de milioane de persoane eligibile pentru vot. Rezultatele alegerilor oficiale vor fi anunţate până la data de 22 mai.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: