Imagini din satelit surprind niveluri neobişnuite de dioxid de sulf deasupra oraşului Wuhan. Explicaţia alarmantă

Imagini din satelit surprind niveluri neobişnuite de dioxid de sulf deasupra oraşului Wuhan. Explicaţia alarmantă

FOTO captură Twitter/ Intelwave

Staţia de meteorologie Windy.com a raportat duminică niveluri neobişnuit de mari de dioxid de sulf deasupra oraşului Wuhan, stârnind speculaţii că acestea ar fi produse de arderea persoanelor decedate care astfel ar fi în număr mult mai mare decât arată cifrele oficiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În afară de Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, un singur oraş din China a fost surprins de sateliţi cu niveluri similare ale emisiilor de dioxid de sulf, cu mult peste nivelurile obişnuite: Chongqing – unul dintre oraşele puternic afectate de epidemie, aflat de asemenea în carantină.
 
De regulă dioxidul de sulf se eliberează în atmosferă prin arderea de combustibili fosili.
 
Gazul are un miros puternic şi este iritant pentru piele, ochi, nas, gat şi plămâni, iar în concentraţii mari afectează funcţiile pulmonare.
 
O posibilă explicaţie ar fi arderea unei cantităţi enorme de deşeuri medicale. Un cercetător în ştiinţele mediului citat de Taiwan News a declarat că aceasta eliberează în atmosferă un număr mare de agenţi poluanţi: metale grele, între care arsenic şi plumb, gaze acide precum dioxidul de sulf, dar şi  monoxid de carbon.
 
Organizaţia Mondială  Sănătăţii (OMS) spune că un nivel de 500 de micrograme pe metru cub nu ar trebui depăşit mai mult de 10 minute.
 
Luni nivelurile de dioxid de sulf au scăzut, însă tot sunt mai mari faţă de restul Chinei, în unele părţi din Wuhan depăşind 500 µg/m3.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările