Coreea de Nord le spune cetăţenilor să se pregătească de foamete

Coreea de Nord le spune cetăţenilor să se pregătească de foamete

Kim Jonh-un în vizită la o fabrică de pâine FOTO KCNA

Presa oficială din Coreea de Nord îi avertizează pe cetăţenii ţării că va trebui să se aştepte la o viitoare foamete, ca parte a ceea ce numeşte un „drum dificil” pe care populaţia va trebui să îl parcurgă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un articol publicat în oficiosul Rodong Sinmumn le cere nord-coreenilor să se pregătească de greutăţi economice, avertizând că ”drumul către revoluţie este lung şi greu. Am putea fi nevoiţi să mergem pe un drum dificil, în care va trebui să mestecăm din nou rădăcini de plante”, a scris oficiosul, citat de The Independent.
 
Cuvintele folosite fac referire foametea de patru ani din Coreea de Nord care a început în 1994 şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa trei milioane de persoane.
 
Foametea a urmat unei perioade de proastă administrare a economiei ţării simultană cu o serie de dezastre naturale şi cu căderea Uniunii Sovietice.
 
Autorităţile le cer cetăţenilor să rămână loiali dictatorului Kim Jong-un în orice condiţii.
 
„Chiar dacă ne dăm viaţa, trebuie să continuăm să ne arătăm loialitatea pentru liderul nostru, Kim Jong-un, până la sfârşit”, se scrie în articol.
 
Potrivit presei sud-coreene, regimul din Coreea de Nord colectează, în prezent, un kilogram de grâu pe lună de la fiecare cetăţean din capitala Phenian.
 
„Oamenii devin neliniştiţi pentru că regimul îi obligă pe fermieri să doneze mai multă mâncare către armată”, scrie un ziar din Coreea de Sud, care preconizează că foametea din Coreea de Nord ar urma să dureze trei ani.
 
Luna trecută, Consiliul de Securitate al ONU a decis să impună sancţiuni mai dure Coreei de Nord, în urma testelor nucleare efectuate de ţară. Regimul de la Phenian a cerut o jumătate de milion de tone de alimente sub formă de ajutor de la alte state şi a primit, în primele două luni ale anului, circa 17.000 de tone.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările