Coreea de Nord confirmă testarea rachetelor ghidate tactice

Coreea de Nord confirmă testarea rachetelor ghidate tactice

Foto: Shutterstock

Agenţia Centrală de Ştiri din Coreea (KCNA) a confirmat că Academia de Ştiinţe a Apărării din RPDC a efectuat luni un test de rachete ghidate tactice, transmite agenţia de presă Yonhap.

Potrivit Yonhap, KCNA a declarat că rachetele au lovit o ţintă de pe o insulă din largul coastei de est a ţării. Astfel, Academia de Ştiinţe a Apărării a confirmat acurateţea, siguranţa şi eficienţa sistemului de arme produs, a menţionat agenţia nord-coreeană.

Coreea de Nord ar fi lansat luni două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, după cum informaseră anterior oficiali din cadrul Statului Major Sud-Corean (JSC). Potrivit JSC, lansarea a fost făcută din zona Aeroportului Internaţional Sunan din vecinătatea Phenianului. Aceasta este a patra lansare efectuată de RPDC de la începutul anului.

ONU este îngrijorată
Continuarea testelor cu rachete de către Coreea de Nord este o preocupare tot mai mare pentru ONU, o astfel de activitate atât de intensă, în acest domeniu, nefiind observată de mult timp. Acest lucru a fost declarat luni la un briefing a reprezentantului secretarului general al ONU, Stephane Dujarric.
"Aceasta este o preocupare din ce în ce mai mare. S-a întâmplat rar recent să fi văzut atât de multe lansări de rachete de către RPDC. Acest lucru ne reaminteşte încă o dată că atât RPDC, cât şi alte părţi interesate trebuie să se aşeze la masa de negocieri. ONU ar dori să vadă denuclearizarea Peninsulei Coreene pe termen lung, iar pe termen scurt - o reducere a tensiunii”, a spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările