China a interzis vânătoarea de marmote, după ce un bărbat s-a îmbolnăvit de ciumă

China a interzis vânătoarea de marmote, după ce un bărbat s-a îmbolnăvit de ciumă

Foto arhivă

Autorităţile din oraşul Bayannur, în Mongolia Interioară, în nordul Chinei, au anunţat luni un adevărat ”arsenal” de măsuri în urma descoperirii în weekend a unui caz de ciumă bubonică la un bărbat, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest bărbat, un cioban, se află într-o stare stabilă, într-un spital din Bayannur, a anunţat duminică, într-un comunicat, Comisia Sanitară a oraşului.
 
Comisia a interzis vânătoarea şi consumul unor animale susceptibile să transmită ciuma - mai ales marmote - până la sfârşitul anului şi îi îndeamnă pe locuitori să semnaleze orice rozător mort sau bolnav.
 
Bacteria Yersinia pestis poate fi transmisă la om de către purici care au muşcat un şobolan infectat.
 
În pofida faptului că această boală extrem de contagioasă este rară în China şi că ea poate fi tratată, cel puţin cinci persoane au murit, începând din 2014, potrivit Comisiei Naţionale chineze a Sănătăţii.
 
Alt caz suspect, implicând un adolescent în vârstă de 15 ani, a fost semnalat luni în Mongolia vecină, potrivit agenţiei oficiale chineze de presă China Nouă.
 
Băiatul a prezentat febră după ce a mâncat o marmotă vânată de un câine, potrivit agenţiei.
 
Alte două cazuri au fost confirmate săptămâna trecută în provincia mongolă Khovd, implicând fraţi care au mâncat carne de marmotă, precizează China Nouă.
 
Aproximativ 146 de persoane care au intrat în contact cu cei doi bărbaţi au fost plasate în carantină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările