Cel puţin 12 persoane au murit în urma unei explozii uriaşe într-un oraş din centrul Chinei

Cel puţin 12 persoane au murit în urma unei explozii uriaşe într-un oraş din centrul Chinei

Foto via CNN.com

Cel puţin 12 persoane au murit duminică din cauza unei explozii uriaşe a unei conducte de gaz în districtul Zhangwan din oraşul Shiyan, din provincia Hubei, potrivit autorităţilor locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Explozia a avut loc în jurul orei 6:30, ora locală (22.30 GMT), relatează CNN

Echipele de salvare au scos de sub dărâmături aproximativ 140 de persoane, inclusiv 37 rănite grav, potrivit presei de stat, care citează oficialii locali. 
 
Biroul municipal al oraşului a declarat că sunt multe persoane care au fost prinse sub dărămături în urma exploziei.
 
Imaginile care circulă pe reţelele de socializare îi arătă pe salvatorii îmbrăcaţi în salopete portocalii care caută victimele printre dărâmături. 
 
Cauza accidentului este în curs de cercetare, potrivit administraţiei oraşului, care a declarat pe platforma chineză Weibo că organizează eforturi de salvare.
 
Accidentele industriale sunt relativ frecvente în China, din cauza nerespectării regulilor de siguranţă şi a corupţiei din cadrul serviciilor care ar trebui să asigure respectarea acestora, scrie News.ro.       

Această explozie a avut loc a doua zi după moartea a opt persoane ca urmare a unei scurgeri de produs toxic de la o uzină chimică din Guiyang, în sud-vest. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările