Autorităţile chineze au introdus o lege prin care reduc timpul pe care minorii îl pot petrece jucându-se online

Autorităţile chineze au introdus o lege prin care reduc timpul pe care minorii îl pot petrece jucându-se online

Anterior, China limitase durata în care minorii se puteau juca online la trei ore pe zi în vacanţă sau 1,5 ore în alte zile. FOTO: Pixabay

Autorităţile chineze au redus durata de timp pe care minorii o pot petrece jucându-se online la o oră de joc pe zi, doar vineri, în zilele de weekend şi de sărbători, adică 3 ore pe săptămână. Măsura vine ca răspuns la îngrijorarea tot mai mare cu privire la dependenţa de jocuri, anunţă presa de stat din China citată de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copii sub 18 ani se vor putea juca online doar în intervalul 20.00-21.00, în zilele stabilite potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, scrie Digi24.

Potrivit noii legi, companiilor de jocuri online li se va interzice să le ofere servicii sub orice formă în afara intervalului respectiv şi trebuie să se asigure că au sisteme sigure de verificare a numelor reale.

Anterior, China limitase durata în care minorii se puteau juca online la trei ore pe zi în vacanţă sau 1,5 ore în alte zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările