Amenda usturătoare primită de un taiwanez pentru încălcarea ordinului de izolare la domiciliu

Amenda usturătoare primită de un taiwanez pentru încălcarea ordinului de izolare la domiciliu

FOTO EPA-EFE

O ieşire în oraş l-a costat foarte scump pe un locuitor din Taipei, acesta fiind nevoit acum să plătească o amendă de un milion de dolari taiwanezi (30.900 de euro) pentru că a mers într-un club de noapte, deşi se afla în izolare la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a primit ordin să stea izolat la domiciliu timp de 14 zile după o vizită într-o ţară din Asia de Sud-Est. Cu toate acestea, el a fost găsit duminică într-un ckub de noapte, încălcând ordinul.

Autorităţile din Taipei i-au aplicat cea mai usturătoare amendă posibilă, argumentând că bărbatul a dat dovadă de „rea-voinţă”.

„Persoanele surprinse în locuri aglomerate şi ventilate necorespunzător vor fi trimise la un centru de carantină şi vor primi o amendă de un milion de dolari taiwanezi”, a declarat primarul Hou Yu-ih. „Nu voi da dovadă niciun fel de indulgenţă”, a adăugat el, citat de AFP.

Taiwanul este văzut ca un exemplu pentru felul în care luptă împotriva coronavirusului SARS-CoV-2. Autorităţile din Taiwan au răspuns cu o atitudine pro-activă pentru reducerea numărului de vizitatori străini şi au oferit sfaturi de sănătate puse în aplicare pe scară largă.

Taiwanul a înregistrat până acum 195 de cazuri de îmbolnăvire de Covid-19, dintre care două fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: