„Top Gear“ va suferi schimbări majore după demisia lui Chris Evans

„Top Gear“ va suferi schimbări majore după demisia lui Chris Evans

Printre schimbări, BBC plănuieşte să introducă „Top Gear“ în grila de primăvară FOTO Arhivă

BBC plănuieşte o serie de schimbări majore pentru emisiunea „Top Gear“, după demisia lui Chris Evans, printre care se numără promovarea a doi prezentatori tineri şi introducerea unui traseu parcurs de celebrităţi, informează publicaţia „The Telegraph“, citată de News.ro.

BBC caută un producător care poate să lucreze în condiţii de stres 

BBC a dat un anunţ de angajare pentru un nou producător, care, potrivit descrierii, trebuie să fie capabil să îşi „stăpânească emoţiile în condiţii de stres sau atunci când este provocat“ şi să „ofere proactiv feedback constructiv“ membrilor echipei.

O altă schimbare va fi renunţarea la ediţiile speciale de Crăciun, în care foştii prezentatori ai emisiunii,  Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May făceau călătorii lungi în alte ţări.

În schimb, există planuri ca emisiunea să revină în grila BBC Two în primăvară, când audienţele obişnuiesc să fie mai mari decât în timpul verii. 

Euro 2016 a dus „Top Gear“ în jos 

Chris Evans a fost obligat să lanseze emisiunea la sfârşitul lunii mai, după ce producţia nu a reuşit să se încadreze în program, şi, prin urmare, a ajuns să se suprapună cu meciurile din cadrul Euro 2016, care au atras segmentul de public format din tineri.

O altă schimbare plănuită va viza echipa de producţie, în care responsabilităţile pe care le avea Evans ca „lider creativ“ îi vor reveni lui Alex Renton, editorul seriei, care lucrează la emisiunea „Top Gear“ de peste 10 ani. 

Pe de altă parte, BBC va păstra echipa de prezentatori aleasă de Chris Evans şi este pe cale să încheie un contract cu Matt LeBlanc în rolul de lider prezentator şi imagine a emisiunii „Top Gear“.

Prezentatorii ultimei ediţii „Top Gear“ ar fi fost nemulţumiţi de scenariile show-ului, după ce a fost angajat un singur scenarist, ceea ce l-a determinat pe Chris Evans să îl invite pe prietenul şi colaboratorul său pentru o lungă perioadă, Danny Baker, să se alăture echipei.

„Jeremy Clarkson obişnuia să perfecţioneze continuu scenariul. Era obsedat de el. Au suprafinanţat partea de tehnologie şi au subfinanţat părţile care adaugă fineţe“, a spus o sursă din echipa „Top Gear“.  

Problemele „Top Gear“ în „era Chris Evans“ 

Chris Evans a demisionat, recent, de la emisiunea „Top Gear“, produsă de BBC, pentru care a prezentat şase episoade, după concedierea lui Jeremy Clarkson.

De la debutul noului sezon „Top Gear“, în luna mai, Chris Evans s-a confruntat cu numeroase critici din partea fanilor show-ului. Potrivit „The Mirror“, o parte dintre critici s-au referit la stilul său „ţipător“ de a prezenta.

Ultimul episod al primei ediţii „Top Gear“ prezentată de Chris Evans a înregistrat, duminică, o audienţă mai mică decât orice episod al show-ului din perioada în care a fost prezentat de Jeremy Clarkson, respectiv 1,9 milioane de telespectatori. Niciun episod din „era Clarkson“, care a început în anul 2002, nu a fost urmărit de mai puţin de două milioane de telespectatori, potrivit „The Guardian“.

Pe parcursul celor şase episoade, emisiunea „Top Gear“ a înregistrat o medie de 2,7 de milioane de telespectatori.

După ce Chris Evans a preluat rolul de prezentator de la Jeremy Clarkson, show-ul „Top Gear“ s-a confruntat cu numeroase probleme - mai mulţi producători au demisionat, câţiva membri ai echipei de filmare s-au retras din emisiune, iar o parte dintre invitaţi au renunţat la participarea în acest show TV.

Cea mai recentă ediţie a show-ului „Top Gear“ i-a avut în calitate de coprezentatori pe Chris Evans - o vedetă a radiodifuziunii britanice - şi Matt LeBlanc - unul dintre actorii din distribuţia serialului „Friends“. Cei doi l-au înlocuit pe Jeremy Clarkson, care a fost concediat de BBC anul trecut, după ce a agresat fizic şi verbal un producător al emisiunii.

Alături de Chris Evans şi Matt LeBlanc, sezonul „Top Gear“ i-a avut în rândul coprezentatorilor, printre alţii, pe pilotul german de curse Sabine Schmitz, Eddie Jordan - un celebru pilot de Formula 1 - şi jurnalistul specializat în automobilism Rory Reid.

Jeremy Clarkson şi cei doi colegi coprezentatori de la „Top Gear“ lucrează în prezent la un nou show dedicat sportului automobilistic, ce este produs de platforma online Amazon. Noua emisiune se va intitula „The Grand Tour“ şi va avea premiera în toamna acestui an.

Emisiunea „Top Gear“ a generat numeroase controverse de-a lungul anilor, fiind considerată ofensatoare, prin glumele prezentatorilor săi, faţă de argentinieni, mexicani şi şoferii de tir din anumite ţări. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările