Cine se ascunde sub masca solistului Carla’s Dreams: „Anonimatul nu a fost o opţiune, a fost unica metodă să ne păstrăm identitatea“

Cine se ascunde sub masca solistului Carla’s Dreams: „Anonimatul nu a
 fost o opţiune, a fost unica metodă să ne păstrăm identitatea“

Carla’s Dreams este un grup anonim de vocalişti şi compozitori care interpreteaza melodii în limbile română, rusă şi engleză FOTO Facebook

Identitatea membrilor trupei Carla’s Dreams suscită imaginaţia fanilor şi mass-mediei deopotrivă, iar recent, se pare, site-urile tabloide au dezvăluit cine este solistului grupului. Dar cine este, de fapt, Carla’s Dreams şi ce vrea să demonstreze prin muzica pe care o promovează?

Ştiri pe aceeaşi temă

Cine este solistul Carla’s Dreams

După ce site-urile tabloide din România au publicat articole în care, se pare, relevă identitatea solistului trupei Carla’s Dreams, redacţia publicaţiei Unimedia, din Republica Moldova, a solititat o reacţie din partea grupului. „Altă reacţie decât să ne mirăm un pic şi să le mulţumim pentru interes nu avem. Pentru noi contează poziţia oamenilor care ne susţin şi ea este, ne pare, destul de clară. Pentru ei nu contează cine suntem şi ei înţeleg sensul noutăţilor pentru clickuri şi asta ne bucură cel mai mult. Au mai fost ştiri de acest gen şi vor mai fi probabil, nu vedem de ce am fi deranjaţi atât timp cât, repet, lumea care e alături de noi ne susţine“, a declarat pentru Unimedia Matei, reprezentant al proiectului Carla’s Dreams.

Anterior, site-urile tabloide din România au publicat articole în care arată cine este solistul moldovean al trupei. Astfel, „Click!“ scrie că este vorba de Andrei Ţăruş, fost membru al trupei „In Quadro“, născut pe 25 octombrie 1984, în oraşul Slobozia din Republica Moldova. Publicaţia mai scrie că acesta a absolvit Facultatea de Drept Public din Chişinău şi este căsătorit cu Nelea Motricală, o prosperă femeie de afaceri. „Anonimatul nu a fost de fapt o opţiune, a fost unica metodă să ne păstrăm identitatea sau, mai bine zis, să limităm expunerea personală pentru a micşora nivelul de influenţă din exterior“, spunea unul dintre reprezentanţii tripei pentru loto.md.

FOTO Click

Pe de altă parte, odată cu pătrunderea pe piaţa muzicală din România, Carla’s Dreams a recunoscut că showbiz-ul românesc este o provocare, mai ales în ceea ce priveşte păstrarea anonimatului. „Resursele din media românească sunt incomparabile cu cele din Moldova. Şi dacă-şi pune capul şeful unui trust media să afle cine sunt eu, atunci află. De asta trebuie să investim resurse suplimentare pentru a ne proteja identitatea, în continuare“, declara vocea proiectului pentru „Adevărul“.

Carla’s Dreams s-a lansat în România în 2013, alături de Inna, cu piesa „P.O.H.U.I.“, ca mai apoi să cânte cu Loredana „Lumea mea“, iar anul acesta cu Delia, lansând piesele, „Cum ne noi“ şi „Da, mamă“. Proiectul muzical a luat naştere în 2012, la Chişinău. Trupa este un grup anonim de vocalişti şi compozitori care interpreteaza melodii în limbile română, rusă şi engleză. În cadrul concertelor, vocalistul formaţiei, pentru a-şi ascunde identitatea, poartă glugă cu ochelari, iar faţa îi este mascată. Prima piesa produsa de Carla’s Dreams a fost „Dă-te“. Trupa se evidenţiază de alţi artişti prin folosirea unui argou personalizat, texte despre realităţile vieţii cotidiene şi folosirea mai multor stiluri muzicale.

„Nu vrem să intrăm în ceea ce se cheamă showbiz“

Identitatea ascunsă a grupului din Republica Moldova a intrigat atât opinia publică de peste Prut, cât şi cea din ţară. Într-un interviu din 2012, vocea proiectului declara că nu îşi va face niciodată publică faţa şi identitatea. Carla’s Dreams e un nume inspirat de personajul Karla, din romanele de spionaj ale scriitorului britanic John le Carré. Pe jumătate mister, deoarece Carla e un acronim. Iar ceea ce înseamnă vom afla abia „la finalul proiectului“. „Aş vrea să pot spune că a fost o strategie care ne-a făcut să ajungem aici. Asta ar însemna că suntem foarte inteligenţi. Noi facem muzică de mai mult timp, dar nu voiam să intrăm în ceea ce se cheamă showbiz. A fost simplu: într-o seară am zis: hai să postăm pe internet. Am făcut-o. Fără mari aşteptări. Cunoscuţii noştri au trimis piesele mai departe, iar cei interesaţi au făcut şi ei asta. Şi-apoi totul a devenit dinamic: am început să primim feedback, am făcut pagina de Facebook, a început să crească canalul nostru de pe YouTube“, spunea vocea Carlei tot pentru „Adevărul“.

Carla’s Dreams, un proiect apreciat peste măsură

„Am obţinut mai mult decât am planificat, 100%. Trebuie să recunosc, proiectul este supraapreciat de foarte multă lume. Noi nu valorăm atât de mult pe cât cred ascultătorii noştri că valorăm“, a mărturist solistului grupului într-un interviu, din 2013, pentru emisiunea „Live cu Lili Lozan“ de la Publika TV. Acelaşi solist recunoaşte că ideea de a-şi acoperi faţa cu diverse desene nu i-a aparţinut, în trecut fiind şi alţi artişti care au făcut acelaşi lucru.

Totodată, vocea Carlei spune că niciun component nu are studii de specialitate, iar proiectul nu are o perioadă limită până când va funcţiona. „Nu spunem acum că totul se va sfârşi peste două luni. Dar nici nu vrem să ne agăţăm de acest proiect dacă, la un moment dat, n-o să mai meargă. La fiecare dintre noi, activitatea de bază nu e muzica. Avem nişte meserii, ca orice oameni normali. Niciunul dintre noi nu are Conservatorul, nu am luat nici măcar lecţii de canto. În acest moment mai avem piese, mai avem idei, iar dacă mai vin şi altele poate să dureze şi zece ani. Dacă reuşim să ne menţinem integri şi anonimi, de ce nu, o să mai dureze“, arată el.

Piesa „P.O.H.U.I“, cântată şi cu Inna, nu înseamnă doar „Patologia obstructiv-huliganică uniform iradiată“. În Moldova n-ai putea pronunţa acest cuvânt pe stradă, dar însemnătatea lui este „nu-mi pasă“, „mi se rupe“. Sever Ioan Miu, blogger Adevărul, a explicat pe îndelete cuvintele din versurile trupei. P.O.H.U.I. alias pohui (похуй) înseamnă „până la“, iar „hui“ este organul masculin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările