Administratorii averii lui Jimi Hendrix îi dau în judecată pe moştenitorii colegilor săi de trupă pe tema drepturilor de autor

Administratorii averii lui Jimi Hendrix îi dau în judecată pe moştenitorii colegilor săi de trupă pe tema drepturilor de autor

Jimi Hendrix

Moştenitorii lui Jimi Hendrix îi dau în judecată pe cei ai foştilor colegi de trupă, după ce aceştia i-ar fi ameninţat că vor intenta un proces în Marea Britanie pentru „milioane de lire sterline” drept redevenţe neplătite care datează de zeci de ani, scrie Billboard.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un dosar depus marţi la tribunalul federal din Manhattan, administratorii moştenirii lui Hendrix şi Sony Music au cerut o declaraţie legală prin care să se demonstreze că nu datorează nimic moştenitorilor lui David Noel Redding şi John Graham „Mitch” Mitchell - colegii lui Hendrix din Jimi Hendrix Experience.
 
Reprezentnaţi legali ai familiilor lui Redding şi Mitchell au trimis un document de încetare şi renunţare în decembrie, pretinzând că deţin o parte din muzica lui Hendrix şi au ameninţat că vor da în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor, dar procesul de marţi a arătat că aceste afirmaţii erau false, deoarece cei doi au renunţat la orice drept imediat după moartea lui Hendrix în 1970.
 
Cei doi au semnat acorduri de a nu mai pretinde în schimb bani care au fost achitaţi la momentul respectiv, au preciza administratorii moştenirii lui Hendrix şi Sony, adăugând că înţelegerea de atunci se referea strict la înregistrările trupei. 
 
Compania Sony este implicată în dispută deoarece este cea care deţine dreptul exclusiv asupra muzicii lui Hendrix, care este deţinută de Hendrix Experience LLC şi Authentic Hendrix LLC. 
 
Noul proces a fost intentat în numele tuturor celor trei companii de Dorothy M. Weber, avocat al firmei Herbsman Hafer Weber & Frisch.
 
Hendrix a format Experience în 1966, făcând echipă cu Redding, basist, şi Mitchell, baterist. Trioul a lansat o serie de melodii devenite celebre înainte de moartea lui Hendrix, inclusiv „All Along The Watchtower”, care a stat nouă săptămâni în Billboard Hot 100 în 1968. 
 
Hendrix a murit pe 18 septembrie 1970, la vârsta de 27 de ani, şi potrivit documentelor depuse la tribunal, atât Redding, cât şi Mitchell au participat la procedurile necesare pentru a-şi soluţiona averea. În acest proces legal, ei au semnat că renunţă la exploatarea înregistrărilor. Redding a murit în 2003 şi Mitchell în 2008.
 
„Timp de aproape o jumătate de secol, nu a existat niciodată vreo pretenţie din partea pârâţilor sau a moştenitorilor acestora... cu privire la drepturile de autor, exploatarea acestor înregistrări de către reclamanţi sau plăţi de redevenţe”, au scris reprezentanţii averii lui Hendrix şi Sony. 
 
Dar în decembrie, Sony a spus că a primit o scrisoare din partea Noel Redding Estate Ltd. şi Mitch Mitchell Estate Ltd. în care ameninţă cu un proces şi pretind redevenţe de „milioane de lire sterline” ce datează din 1973. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările