Unul dintre cascadorii din trupa lui Sergiu Nicolaescu, Miron Murea, a pierdut lupta cu COVID-19

Unul dintre cascadorii din trupa lui Sergiu Nicolaescu, Miron Murea, a pierdut lupta
cu COVID-19

Miron Murea

S-a stins Miron Murea (77 de ani), unul dintre cascadorii din trupa regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Născut la 8 noiembrie 1943, la Bărcani (Covasna), Miron Murea a participat în calitate de cascador şi actor la realizarea unor filme precum „Mihai Viteazul“, „Cu mâinile curate“, „Pentru patrie“, „Revanşa“ (regia Sergiu Nicolaescu), „Burebista“ (regia Gheorghe Vitanidis), „Stejar, extremă urgenţă“, „Ecaterina Teodoroiu“, „Iancu Jianu, haiducul“, „Iancu Jianu, zapciul“ (regia Dinu Cocea) sau „Racolarea“ (regia George Cornea). Ulterior, a fost director de producţie la filme precum „Domnişoara Christina“ (regia Viorel Sergovici) sau „Azucena, îngerul de abanos“ (regia Mircea Mureşan).

Miron Murea a fost totodată şi luptător cu rol determinant pentru victoria Revoluţiei din 1989.

„A fost un om deosebit, foarte inimos, veşnic dornic să îi ajute pe cei din jur. Eu am avut iniţiativa de a face în fiecare an câte un parastas pentru colegii cascadori, dar vă daţi seama că nu puteam face totul de la Paris. Sigur, eu am trimis banii, dar Miron s-a oferit să se ocupe de toată partea organizatorică, împreună cu Jean Polizache. Prima oară ne-a onorat cu prezenţa şi nea Sergiu, nu cu mult timp înainte de a muri. Anul trecut, tot Miron a avut iniţiativa de a-i premia pe toţi cascadorii lui Sergiu Nicolaescu care mai sunt în viaţă la Gala Premiilor UARF, el a vorbit în acest sens şi cu preşedintele Cărmăzan. A ieşit foarte frumos, se împlineau şi 50 de ani de la premiera filmului «Baltagul», a fost şi nea Mircea Mureşan atunci printre noi“, şi-a reamintit, cu tristeţe în glas, fostul cascador Paul Misai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările