Ne-a părăsit încă unul dintre membrii trupei de cascadori ai lui Nicolaescu

Ne-a părăsit încă unul dintre membrii trupei de cascadori ai lui Nicolaescu

Paul Petrovici

Cascadorii români care au scris istorie în cadrul Studioului Cinematografic Bucureşti în deceniile trecute, participând la filmarea a zeci de producţii autohtone sau coproducţii cu caracter istoric sau de aventuri, rămân, pe zi ce trece, tot mai puţini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ne-a părăsit zilele trecute şi Paul Petrovici, în vârstă de 83 de ani, colaborator constant al lui Sergiu Nicolaescu, care s-a remarcat în numeroase filme regizate de către acesta, precum „Pentru patrie“ sau „Capcana mercenarilor“, dar şi de către alţi regizori, cum ar fi Gheorghe Vitanidis („Burebista“). 

Originar din Deta (judeţul Timiş), Paul Petrovici a fost, timp de peste două decenii, angajat al regizorului Sergiu Nicolaescu, pentru a avea grijă de casa acestuia de la 2 Mai.

„Paul Petrovici a fost un camarad adevărat şi un om destoinic, care a făcut întotdeauna faţă cu brio provocărilor specifice de pe platourile de filmare“, ne-a declarat fostul cascador Miron Murea, unul dintre cei care se preocupă în mod constant de soarta cascadorilor lui Sergiu Nicolaescu, în sensul recunoaşterii de către autorităţi a meritelor pe care aceştia le-au avut în dezvoltarea cinematografiei româneşti. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: