VIDEO Mai multe vedete, într-o campanie de boicot a referendumului: „O clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubesc“

VIDEO Mai multe vedete, într-o campanie de boicot a referendumului: „O clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubesc“

Andreea Bălan, Vladimir Drăghia, Maurice Munteanu şi Emil Rengle s-au alăturat campaniei „Iubirea nu se votează“ FOTO Colaj Adevărul

În mediul online a apărut o campanie care are ca scop boicotarea referendumului de schimbare a Constituţiei pe tema familiei tradiţionale, susţinută de mai multe vedete, designeri şi artişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe vedete şi artişti s-au alăturat campaniei online „Iubirea nu se votează“, care are drept scop boicotarea referendumului ce va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie. 
 
Având sloganul „Iubirea nu se votează“, artiştii transmit mesaje video în care explică de ce ei nu merg la vot şi îndeamnă românii să nu se prezinte, la rândul lor, la urne.
 
Printre vedetele care s-au alăturat campaniei online şi care s-au poziţionat astfel împotriva referendumului se numără cântăreaţa Andreea Bălan (33 de ani), coregraful şi dansatorul Emil Rengle (27 de ani), fashion editor-ul revistei Elle România, Maurice Munteanu (40 de ani), actorul Vladimir Drăghia (32 de ani), dar şi fiul vitreg al Gabrielei Firea, tânărul designer Răzvan Firea (28 de ani). 
 
„Nu merg la referendum pentru că familia mea nu se simte ameninţată de iubirea dintre doi oameni. Vreau ca Zora, fiica mea, să crească într-o lume în care iubirea şi familia nu fac obiectul unei discuţii politice. Iubirea nu se votează“, a declarat Vladimir Drăghia, în video-ul postat pe pagina personală de Facebook. În plus, actorul a mai scris: „În ziua referendumului, nu votaţi, faceţi dragoste. Sau măcar sex“. 
 
 
Şi Maurice Munteanu, fost memebru al juriului „Bravo, ai stil“ de la Kanal D, a explicat în cadrul campaniei de ce nu merge la referendum, fiind de părere că o clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubeşte: 
 
„Eu nu merg la referendum pentru că Dragnea nu are dreptul să decidă pe cine iubesc. Pentru că o clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubesc. Pentru că nu cred într-o biserică coruptă care instigă la ură şi pentru că ştiu că modelul familiei tradiţionale nu este singurul reper. Nu merg la referendum pentru că nimeni nu are dreptul să decidă pentru nimeni cum iubeşte, cum trăieşte, cum educă un copil. Iubirea nu se votează“. 
 
De asemenea, una dintre cele mai de succes femei de afaceri din România, Mirela Bucovicean, s-a alăturat campaniei şi a mărturisit că „jumătate dintre angajaţii săi sunt gay“ şi se mândreşte cu acest lucru:
 
„Eu nu merg la vot. Nu cred că avem nevoie de un referendum care să stabilească cine şi pe cine are voie să iubească. Nu avem nevoie de un referendum care să impună limite iubirii. În schimb, avem nevoie de libertate de exprimare, de respect, de apreciere acordată valorilor fiecărui individ în parte. Eu sunt un om de business, care şi-a angajat colegii pentru calităţile lor. Pentru că sunt creative, pentru că iubesc ceea ce fac, sunt oameni buni pe care mă pot baza. Şi da, jumătate dintre ei sunt gay şi eu mă mândresc cu ei. Iubirea se trăieşte, iubirea nu se votează“, a declarat Mirela Bucovicean.  
 
Emil Rengle, câştigătorul „Românii au talent“ 2018, care a recunoscut recent că este bisexual, se află printre primele vedete care s-au alăturat campaniei „Iubirea nu se votează“. 
 
„Îmi doresc ca fiecare român să fie iubit de către cineva măcar o dată în viaţa asta. Să simtă dragostea aceea pură şi necondiţionată, care nu mai judecă. Atunci lucrurile s-ar schimba şi, acum, poate nu ar mai trebui să postez despre un referendum care ne separă pe noi oamenii şi care îmi consumă din timpul preţios pe care îl am şi pe care aş fi putut să îl petrec rezolvând lucruri cu adevărat importante pentru ţara noastră. Nu susţin acest referendum pentru că iubirea nu se votează“, a scris Rengle pe Facebook. 
 
 
 
„Eu susţin egalitatea. Eu susţin iubirea. Eu cred că nu alegi pe cine iubeşti. Trebuie să mergi acolo unde te duc sufletul şi iubirea, altfel nu vei fi fericit. Din acest motiv, consider că acest referendum este inutil pentru că dragostea şi familia nu se scriu în legi. Nu voi  merge la vot pentru că iubirea nu se votează“, spune Andreea Bălan. 
 
 
De asemenea, Răzvan Firea, fiul vitreg al primarului general al Capitalei, s-a alăturat campaniei care îndeamnă la boicotul referendumului pentru familia tradiţională. Tânărul în vârstă de 28 de ani a subliniat că statul are responsabilitatea de a oferi drepturi şi şanse egale cetăţenilor.
 
„Eu nu merg la referendum, pentru că statul trebuie să mă respecte, să ne reprezinte şi să garanteze libertatea de a iubi“, spune tânărul designer în clipul campaniei. Pe de altă parte, primăriţa Capitalei a declarat că va vota „da“ la referndum. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: