Sophia Loren îşi scrie memoriile

Sophia Loren îşi scrie memoriile

Sophia Loren, unul dintre simbolurile cinematografiei mondiale FOTO Wire Photos/Reuters

Actriţa italiană Sophia Loren, în vârstă de 79 de ani, va lansa în luna decembrie primul ei volum de memorii, în care va dezvălui o serie de informaţii mai puţin cunoscute despre viaţa, cariera şi iubirile ei din tinereţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Volumul de memorii al actriţei italiene se va intitula „Yesterday, Today and Tomorrow: My Life as a Fairy Tale" şi va fi publicat de editura Atria Books.

Cartea va include scrisori şi fotografii ale actriţei Sophia Loren, dar şi imagini cu diverse obiecte pe care artista le-a colecţionat de-a lungul anilor. În această carte, Sophia Loren va relata povestea vieţii sale, de la copilăria marcată de sărăcie, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi până la dobândirea statutului de vedetă a cinematografiei mondiale.

Printre suvenirele care se vor regăsi în acest volum se vor afla pasaje dintr-o scrisoare de la Cary Grant, alături de care Sophia Loren a jucat în filmul „Mândrie şi pasiune/The Pride and the Passion" (1957), o telegramă şi scrisori de la Richard Burton, colegul ei din distribuţia filmelor „Călătoria" (1974) şi „Scurtă întâlnire" (1974), dar şi scenariul unui film al producătorului Carlo Ponti, cu care Sophia Loren s-a căsătorit în 1966.

Remarcată în 1950, în rolul unei sclave în filmul „Quo Vadis", actriţa italiană Sophia Loren a jucat alături de cei mai mari actori hollywoodieni ai anilor '50 şi '60 şi a alcătuit un cuplu de legendă alături de compatriotul ei Marcello Mastroianni în câteva lungmetraje foarte apreciate.

Rolul ţărăncii din „Ciociara", de Vittorio De Sica (1960), i-a adus Sophiei Loren, în 1962, premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol principal şi premiul pentru interpretare feminină la Cannes.

Actriţa italiană a primit în 1991 un al doilea premiu Oscar, pentru întreaga carieră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările