„Prinţesa urbană“, anunţ neaşteptat: „Noi vom fi deja în avion, pentru prima oară cu bilet doar dus“ VIDEO

„Prinţesa urbană“, anunţ neaşteptat: „Noi vom fi deja în avion, pentru prima oară cu bilet doar dus“ VIDEO

Scriitoarea a făcut anunţul joi, 27 ianuarie 2022 FOTO: arhiva

Ioana Chicet-Macoveiciuc, o cunoscută autoare de cărţi pentru copii şi blogger de succes, a anunţat joi, 27 ianuarie 2022, că părăseşte România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul l-a făcut pe pagina sa de Facebook „Prinţesa urbană“, prin intermediul unui video de puţin peste 5 minute în care a explicat de ce părăseşte România şi cum a ales să-şi crească copiii în Olanda.

„În momentul în care o să urc acest clip pentru voi noi vom fi deja în avion, pentru prima oară în viaţa noastră cu bilet doar dus. Ne-am hotărât să plecăm după mulţi ani în care am făcut tot ce-am putut  să contribui la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează şi mă frustrează şi mă supără aici. Din păcate nu mai am resurse, am obosit şi nici nu cred că vreo schimbare importantă se va mai întâmpla pe parcursul vieţii mele. Sigur că plecăm mai mult pentru copii, dar nu vreau să fiu ipocrită, aşa că o să recunosc că plec în primul rând pentru mine, pentru noi. Cred că avem dreptul să trăim liniştiţi, fără să ne enervăm de zeci de ori pe zi din lucruri care nu ţin de noi şi oricât am face noi eforturi ele nu se vor îmbunătăţi în viitorul apropiat. E o decizie la care am ajuns cu multă-multă tristeţe, pentru că avem atât de mulţi oameni dragi aici, locuri dragi, am construit atâta“, li s-a adresat scriitoarea celor peste 240.000 urmăritori ai săi. A mărturisit în continuare că simte plecarea ca pe o dezrădăcinare.

VIDEO

„Îmi este greu, sunt copleşită de multe emoţii. Cele mai multe sunt de nerăbdare, de entuziasm, dar îmi este şi foarte frică. Avem 40 şi de ani, copiii sunt măricei. Va trebui să ne adaptăm cu toţii într-un loc cu o limbă pe care nu o înţelegem, dar sunt convinsă şi încrezătoare că vom fi bine. Suntem oameni muncitori, respectăm regulile, cred că ne vom adapta în cele din urmă. Nu mă aştept să fie Paradisul pe pământ acolo, suntem realişti, nu mai avem 18 ani şi naivitatea de atunci. Va urma o perioadă complicată, dar cred că pe termen lung e un lucru pe care măcar trebuie să-l încercăm, chiar dacă n-o să ne iasă aşa cum ne dorim“, a mai spus scriitoarea. Ioana Chicet-Macoveiciuc şi-a îndemnat prietenii să nu ia „decizii pripite“, în cazul în care au, la rândul lor, gânduri de emigrare.

„Doar pentru că şi noi plecăm nu înseamnă că trebuie să plecaţi şi voi, sunt mulţi oameni cărora aici le este un loc bun de dezvoltare şi de creştere, mi-aş dori ca toţi oamenii dragi să vină cu noi, dar în acelaşi timp înţeleg că pentru mulţi dintre voi soluţia cea mai bună este să rămâneţi aici, în România, şi eu îmi doresc din tot sufletul să păstrăm legătura“, a mai spus blogger-iţa.

„E un loc curat, liniştit, oamenii sunt mai relaxaţi“

Nivelul de trai, de educaţie, oportunităţile, ritmul vieţii din Olanda au înclinat cel mai mult balanţa, a mai mărturisit scriitoarea. „Am ales Olanda pentru că ni se pare un loc în care copilul este în centrul multor lucruri şi pentru că e un loc curat, liniştit, oamenii fac sport, sunt mai relaxaţi, au nivel de trai şi un ritm mai potrivite cu ce ne dorim şi noi“, a motivat autoarea, liniştindu-şi urmăritorii şi asigurându-i că va continua să scrie pe blog şi pe pagina de Facebook.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturii sfâşietoare despre tratamentul inuman de care au parte pacienţii din Spitalul Suceava: „Ne mor părinţii în chinuri, de foame. Voi ce faceţi?“

Adevărul Live. Bloggeriţa Prinţesa Urbană, despre ce înseamnă să-ţi respecţi copilul şi despre cele mai bune alternative la pedepse

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările