Primul supermodel al Americii. Blestemul frumuseţii ei şi tragedia pe care a provocat-o

Primul supermodel al Americii. Blestemul frumuseţii ei şi tragedia pe care a provocat-o

Audrey Munson, ideal de frumuseţe la începutul secolului XX

Înainte de faimoasele Marlene Dietrich, Vivien Leigh sau Coco Chanel, apreciate pentru frumuseţe şi stil în secolul al XX-lea, a existat o femeie considerată „primul supermodel al Americii”. În pofida succesului extraordinar de care s-a bucurat, mulţi nu au auzit de ea şi de destinul ei tragic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea supermodelului Audrey Munson a început în 1906, când avea 15 ani şi a fost remarcată de fotograful Felix Benedict Herzog în timp ce se plimba pe Broadway. După ce i-a făcut o serie de portrete, a prezentat-o cunoscutului sculptor Isadore Konti care a importalizat-o în statuile sale de fier şi piatră. Datorită acestuia, a fost numită „Miss Manhattan”. După o scurtă carieră de actriţă de film, un scandal provocat de frumuseţea ei i-a schimbat brusc destinul.

Află aici povestea primului supermodel din SUA, cum a ajuns celebră la Hollywood şi ce prezicere a unei ţigănci i-a schimbat viaţa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările