Poveştile celor mai de succes vedete care au avut copilării nefericite şi au trăit în sărăcie: „Actoria a fost calea cea mai scurtă pentru a scăpa de mizerie“

Poveştile celor mai de succes vedete care au avut copilării nefericite şi au trăit în sărăcie: „Actoria a fost calea cea mai scurtă pentru a scăpa de mizerie“

Leonardo DiCaprio a dezvăluit că în adolescenţă scopul lui era să facă bani pentru a-şi ajuta familia, iar actoria a fost cea mai la îndemână soluţie FOTO Reuters

Unele dintre cele mai bogate şi apreciate vedete din lume nu au avut parte de cele mai fericite copilării, poveştile lor fiind dovada clară că munca, perseverenţa, talentul şi norocul te pot duce într-un loc mult mai bun decât cel în care ai început.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este greu să nu fim puţin invidioşi pe stilul de viaţă al celebrităţilor. Se bucură de faimă, arată aproape întotdeauna impecabil şi au foarte mulţi bani. Nu trebuie să-şi facă niciodată griji în privinţa chiriei sau a facturilor. Ba mai mult, îşi permit vacanţe în locuri exotice unde ajung cu avioanele private.

Totuşi, unele dintre cele mai cunoscute nume nu au avut întotdeauna o viaţă uşoară, iar Business Insider a întocmit o listă a starurilor care „au început de jos“.

Leonardo DiCaprio a ales actoria pentru a scăpa de sărăcie

Actorul american Leonardo DiCaprio (42 de ani) a jucat în numeroase filme de Oscar care i-au adus venituri substanţiale de aproximativ 200 de milioane de dolari, însă nu întotdeauna i-a fost uşor. A copilărit într-un cartier rău famat din estul Hollywood-ului, mama sa fiind secretară, iar tatăl vânzând benzi desenate în staţiile de metrou. „Întotdeauna m-am gândit la bani, mereu mă întrebam ce soluţie aş putea găsi pentru ca familia mea să-şi permită anumite lucruri, aşa că actoria a părut calea cea mai scurtă pentru a scăpa de sărăcie şi mizerie“, a dezvăluit starul pentru „The Telegraph“.

Oprah Winfrey a avut o copilărie traumatizantă

 

Oprah Winfrey (63 de ani) este acum una dintre cele mai celebre şi apreciate figuri la nivel mondial, fiind şefă a propriei reţele de televiziune - Oprah Winfrey Network -, o producătoare, realizatoare TV şi actriţă de succes, remarcându-se de asemenea şi prin nenumăratele acţiuni caritabile. Însă puţini ştiu că Oprah Winfrey a avut o copilărie dură şi s-a aflat în pragul sinuciderii din cauza abuzurilor la care a fost supusă. În copilărie, Winfrey obişnuia să umble îmbrăcată într-un sac de cartofi, pentru că părinţii nu-şi puteau permite să-i cumpere haine. Mai mult, după divorţul părinţilor, la vârsta de 14 ani, a rămas însărcinată fiind violată de propriul unchi. În cele din urmă a suferit un avort spontan şi ulterior s-a mutat în Tenessee, la tatăl său, un om dur care i-a impus reguli stricte. Oprah a fost un elev model, iar restul e deja istorie. 

„Ştiu ce înseamnă să fii sărac. Ştiu ce înseamnă să te simţi abandonat. Ştiu ce înseamnă să simţi că nu eşti dorit. Ştiu ce înseamnă să simţi că nu eşti iubit. Şi totuşi să ai în interiorul tău o dorinţă, o pasiune, o speranţă pentru ceva mai bun“, declara Oprah într-un clip video pentru Makers. În ciuda începutului dificil, speranţele şi visurile ei s-au transformat în realitate, iar acum este una dintre cele mai bogate şi mai influente femei din lume.

Demi Moore a copilărit într-un parc de rulote

Acum are o avere estimată la 150 de milioane de dolari, însă actriţa americană Demi Moore (43 de ani) nu a avut parte de o copilărie fericită: s-a mutat dintr-un loc în altul cu rulota, iar la vârsta de 16 ani a fost nevoită să renunţe la studii şi să fugă de acasă din cauza părinţilor alcoolici.

Înainte de a debuta în cinematografie, în anul 1981, cu rolul din „Choices“, a lucrat ca recuperator de credite şi model. „Nu eram absolut săraci, dar nici nu aveam prea mulţi bani. Am intrat în această industrie fără a avea pregătirea necesară sau vreo legătură cu actoria. Aveam atât de puţin încât nu aveam nimic de pierdut şi am avut numai de câştigat prin asumarea unor riscuri“, a declarat Moore pentru „The Guardian“.

Justin Bieber era tachinat de ceilalţi copii

Starul în vârstă de 23 de ani a atras atenţia în anul 2009 cu hit-ul „One Time“, iar acum are peste 65 de milioane de dolari în cont. Înainte de a deveni celebru, Bieber locuia în Canada împreună cu mama sa care se descurca foarte greu cu banii. „Îmi amintesc cum era sărăcia şi cum eram tachinat de ceilalţi copii. Îmi amintesc cum în restaurant mama mă ruga să comand apă în loc de suc şi-mi amintesc că îmi doream atât de mult să pot bea un suc. De asemenea, îmi amintesc că prima dată când am câştigat bani din muzică am fost atât de fericit gândindu-mă că îmi pot ajuta mama“, a dezvăluit Bieber pentru Cirque TV.

Mariah Carey a fost „o ospătăriţă oribilă“

Mariah Carey (47 de ani) şi-a adunat averea de 500 de milioane de dolari datorită unor hit-uri precum „Without You“, „We Belong Together“ şi „Touch My Body“, însă înainte de a deveni una dintre cele mai cunoscute şi apreciate cântăreţe din lume a lucrat ca ospătăriţă. „În adolescenţă, m-am mutat în Manhattan singură. A fost o perioadă interesantă pentru mine, chiar dacă nu aveam nimic. Dormeam pe o podea, îmi scriam cântecele şi eram o chelneriţă oribilă“, a povestit Carey în documentarul despre viaţa şi cariera ei.

Jennifer Lopez a fost mai întâi „Jenny from the block“

Cântăreaţa Jennifer Lopez (47 de ani) a crescut în cartierul new yorkez The Bronx, a renunţat la şcoală şi o perioadă a rămas fără adăpost, însă a reuşit să se redreseze, iar acum are economii de 300 de milioane de dolari. Lopez a povestit că obişnuia să doarmă în săli de dans: „Întrebam oamenii: «Pot dormi pe canapea după ce toată lumea pleacă acasă?». Acum când mă gândesc că am un copil de 18 ani, vârsta pe care o aveam eu atunci, nu mi-aş putea închipui ca el să facă aşa ceva, aş suferi cumplit“, spunea artista.

J.K. Rowling, o mamă singură şi fără bani

Scriitoarea britanică J.K.Rowling (51 de ani) a strâns o avere uriaşă, de aproximativ 1,2 miliarde de dolari, datorită cărţilor şi francizei cinematografice „Harry Potter“, însă înainte de asta vedeta era o mamă singură care trăia din ajutor social şi încerca să depăşească dezamăgirile provocate de refuzul repetat al editorilor de a-i publica romanele. „O căsătorie extrem de scurtă s-a sfârşit şi odată cu ea am rămas un părinte singur, fără loc de muncă, fără niciun ban, eram cât de sărac poate fi un om în Marea Britanie modernă, cu excepţia faptului că aveam o casă. Din toate punctele de vedere eram un om ratat“, spunea Rowling în timpul unui discurs susţinut la Universitatea Harvard.

În mod cert a dovedit că există cale de întoarcere şi acum dispune de un confort material care îi permite să nu-şi mai facă griji, însă nu a uitat începuturile: „Nu am uitat cum este să-ţi faci griji dacă ai suficienţi bani pentru a-ţi plăti facturile. Să nu mai fii obligat să te gândeşti la astfel de aspecte este cel mai mare lux din lume.“

Mark Wahlberg a ajuns la închisoare

O parte din averea sa de 225 de milioane de dolari se datorează rolurilor din „Ted“, „The Departed“ şi „Entourage“, însă înainte de a fi distribuit în blockbustere hollywodiene, actorul american Mark Wahlberg (46 de ani) a avut numeroase probleme în Boston. Actorul provine dintr-o familie destrămată şi şi-a petrecut anii de adolescenţă consumând droguri şi intrând în conflicte, iar unul dintre ele chiar l-a trimis în închisoare. „De îndată ce am început să duc acea viaţă o voce din capul meu mi-a tot repetat că voi ajunge în închisoare. Trei dintre fraţii mei au fost condamnaţi. Sora mea a fost trimisă la închisoare de atât de multe ori încât am pierdut numărul. Şi într-un sfârşit am ajuns şi eu acolo, închis cu tipi aşa cum îmi dorisem întotdeauna să fiu, însă odată ajuns acolo mi-am dat seama că de fapt nu asta îmi doream cu adevărat. Ajunsesem în cel mai rău loc din lume pe care mi-l puteam imagina şi nu mi-am mai dorit niciodată să mă întorc acolo. A trebuit să învăţ cum să rămân pe drumul cel bun“, a povestit actorul.

Jim Carrey a trăit pe stradă

Când avea 12 ani, tatăl său şi-a pierdut slujba, iar soţia sa casnică şi cei patru copiii au ajuns într-o situaţie financiară groaznică. „Tatăl meu a rămas fără loc de muncă la 51 de ani, ceea ce a fost o lovitură dură pentru el. Am trăit într-o camionetă pentru o vreme şi toţi am lucrat ca paznici şi oameni de serviciu“, povestea artistul în programul „Inside The Actor’s Studio“. După ce a terminat şcoala, Jim Carrey (55 de ani) a lucrat într-o fabrică pentru a-şi ajuta familia, însă acum câştigă cel puţin 20 de milioane de dolari pentru un singur rol.

Jay-Z vindea droguri pentru a se întreţine

Rapperul şi producătorul muzical Jay Z (47 de ani) a crescut în Brooklyn, unde speranţele de a deveni milioanr erau de regulă doar visuri deşarte. În anii de liceu vindea droguri pentru a se întreţine, însă după ce a devenit cunoscut a câştigat peste 600 de milioane de dolari. „Aveam o situaţie materială dificilă, dar mama a reuşit cumva să se descurce tot timpul, uneori plătea factura la lumină, alteori plătea telefonul, iar uneori ne era tăiat gazul. Nu muream de foame, însă erau lucruri care te făceau să te jenezi când mergeai la şcoală, nu voiai să porţi adidaşi murdari şi rupţi, nu-ţi doreai să porţi aceleaşi haine în fiecare zi“, povestea producătorul şi rapperul pentru Vanity Fair. 

Celine Dion cânta într-un bar 

Şi-a dobândit o mare parte din averea de 380 de milioane de dolari cu hit-urile „My Heart Will Go On“ şi „The Power of Love“, însă înainte artista canadiană Celine Dion (49 de ani) cânta la pian în barul la care lucra tatăl său. Era cel mai mic copil dintre cei 14 care supravieţuiau cu 160 de dolari pe săptămână, atât cât câştiga tatăl său. „Pentru că nu aveau bani şi nu voia să facă risipă, tatăl ei mergea întotdeauna pe jos până la muncă, nu lua autobuzul pentru a economisi 10 cenţi“, povestea publicistul artistei pentru CNN. 

Cântăreaţa şi întreaga sa familie au reuşit să scape de sărăcie când i-a trimis o înregistrare a piesei „Ce N'etait Qu'un Rêve“ lui René Angélil. Acesta a fost atât de impresionat de vocea ei încât a plâns ascultând melodia şi chiar şi-a ipotecat casa pentru a finanţa lansarea primelor două albume ale celebrei cântăreţe, însă riscul a meritat. Ulterior cei doi s-au căsătorit şi au fost împreună 21 de ani, până la moartea lui din 2015. 

Sarah Jessica Parker nu avea parte de Crăciun sau aniversări

Vedeta serialului „Sex and the City“ a câştigat bani odată cu debutul său de la vârsta de 16 ani, însă mare parte din veniturile ei au fost cheltuite la început pe plata datoriilor făcute de familie. „Îmi amintesc că eram săracă şi nu puteam ascunde acest lucru. Uneori nu aveam lumină, uneori nu aveam parte de Crăciun sau de zile de naştere, pentru că aveam facturi prea mari şi ne tăiau telefonul sau lumina“, povestea Sarah Jessica Parker (52 de ani), care acum are o avere de 90 de milioane de dolari. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările