Nunta Principelui Nicolae: primele imagini cu Alina Binder în rochie de mireasă FOTO VIDEO

Nunta Principelui Nicolae: primele imagini cu Alina Binder în rochie de mireasă FOTO VIDEO

Principele Nicolae şi Alina Binder se căsătoresc religios FOTO Guliver/Getty Images

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, s-a căsătorit duminică, 30 septembrie, cu Alina Binder, la Biserica Sf. Ilie din Sinaia. Mireasa a avut o apariţie foarte apreciată graţie rochiei care a ieşit în evidenţă prin simplitate şi bun gust.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cununia religioasă a fostului principe Nicolae cu Alina-Maria Binder a avut loc la Biserica Sf. Ilie din Sinaia, situată la intrarea în staţiune. Un sobor de preoţi împreună cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului au săvârşit Sfânta Taină a Cununiei. 

Mirii au ajuns la biserică în jurul orei 14.30, în uralele oamenilor care au strigat: „Trăiască viitorul rege al României!“
 
Alina Binder a ales să poarte o rochie creată de un designer român, făcută din mătase naturală, cu voal şi broderie lucrată manual, cu motive tradiţionale româneşti. Buchetul miresei a fost făcut din lăcrămioare, bujori albi şi iasomie.
 
FOTO Guliver/Getty Images/David Niviere
 
„Va avea motive din portul bunicii mele, portul săsesc, dar foarte discrete. Am ţinut foarte mult să fie făcută de un designer român. Eu îi apreciez pe toţi, sunt foarte talentaţi şi trebuie încurajaţi şi scoşi în evidenţă“, mărturisea Alina Binder cu doar câteva zile înainte de eveniment. 
 
De asemenea, machiajul miresei a fost unul discret, care-i pune în evidenţă frumuseţea tenului, amintind de noua Ducesă de Sussex, Meghan Markle (37 de ani), soţia Prinţului Harry al Marii Britanii.
 
 
Principele Nicolae şi aleasa inimii sale, Alina Binder, au fost conduşi la altar de Liviu Popescu şi de soţia acestuia, Simona.
 
FOTO Diana Frîncu 
 
FOTO Diana Frîncu 
 
Mirii au două perechi de naşi şi cinci de domnişoare şi cavaleri de onoare.
 
     
La finalul cununiei religioase (ora 15.30), mirii au plecat „într-o caleaşcă de poveste“ pe Bulevardul Carol I spre Cazinoul din Sinaia, acolo unde a avut loc petrecerea şi din al cărui balcon au salutat publicul. 
 
Pe traseu, mirii au fost însoţiţi de Junii Braşovului, de grupuri folclorice din Bucovina şi din alte ţinuturi străvechi româneşti.
 
FOTO Guliver/Getty Images/David Niviere
 
Recepţia a fost găzduită în Sala Oglinzilor. Evenimentul marchează prima nuntă regală care se desfăşoară în Sinaia după 70 de ani, ultima fiind căsătoria Principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand. 
 
Nepotul Regelui Mihai a explicat şi de ce a ales staţiunea de pe Valea Prahovei pentru marele eveniment: „Este Anul Centenarului şi am vrut un loc care să aibă legătură cu acest moment. Eu mă simt ca acasă în Sinaia, familia mea e în fiecare colţ din oraş. Am avut noroc şi am ales şi o biserică în care este pictat bunicul meu“. 
 
Cei 200 de invitaţi au respectat acelaşi dress code impus şi la nunţile din marile case regale europene. Dintre toţi membrii Familiei Regale, doar sora fostului principe a participat.
 
      

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările