Femeile din viaţa lui Marin Preda. Marea sa iubire a murit anul acesta, după ce a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2

Femeile din viaţa lui Marin Preda. Marea sa iubire a murit anul acesta, după ce a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2

Marin Preda a fost căsătorit de trei ori

Unul dintre cei mai îndrăgiţi scriitori români, Marin Preda a fost pentru iubirile din viaţa lui „omul pe care o femeie visează să-l găsească“. Autorul „Moromeţilor” a avut mai multe soţii şi se spune că pe una dintre ele a iubit-o cel mai mult.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marin Preda a avut trei soţii - Aurora Cornu, Eta Vexler şi Elena Preda. Fiecarea dintre acestea i-a influenţat nu numai viaţa, ci şi creaţia literară. Pentru toate cele trei soţii, Marin Preda a fost un bărbat adorat, dar şi dificil de înţeles. Tocmai de aceea şi mariajele sale au fost complicate.

„Te iubesc de tot, cu părul tău, cu hainele tale verzi, cu salopeta şi sandalele tale ciudate. Iubesc cingătoarea ta ascunsă, copcile, oasele trupului tău... Totul, aspiraţiile tale, somnul tău“, îi scria celei acre a fost marea sa iubire.

Află aici cine a fost femeia pe care Marin Preda a iubit-o toată viaţa, cea care l-a încurajat să publice romanul Moromeţii şi care a murit anul acesta, de COVID.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările