Elon Musk îi încurajează pe utilizatorii de Facebook să-şi şteargă conturile: reţeaua de socializare e „jalnică”

Elon Musk îi încurajează pe utilizatorii de Facebook să-şi şteargă conturile: reţeaua de socializare e „jalnică”

Elon Musk, fondatorul Tesla, promovează hashtag-ul #DeleteFacebook, al cărui mare promotor este şi actorul Sacha Baron Cohen. FOTO Loren Elliott/Getty Images

Într-un răspuns la postarea de pe Twitter a actorului Sacha Baron Cohen, care a solicitat reglementarea conţinutului Facebook, fondatorul Tesla, Elon Musk, a precizat că reţeaua de socializare Facebook este „jalnică”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Baron Cohen a întrebat în postarea sa de ce i s-a permis lui Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook să „controleze informaţiile văzute de 2,5 miliarde de oameni”, în vreme ce autorităţile nu permit niciunei alte persoane să controleze resursele pentru o asemenea cifră a populaţiei.


„Facebook trebuie reglementat de guverne, nu condus de un împărat!" a spus comediantul.

FOTO Sacha Baron Cohen - twitter
 
Baron Cohen este un critic vocal al platformelor de social media. Twitter, Google şi platforma video YouTube nu au scăpat nici ele de criticile actorului care descrie reţelele de socializare drept „cea mai mare maşină de propagandă din istorie”. Sacha şi-a direcţionat furia către Facebook, despre care spune că profită de propagandă şi nu verifică publicitatea politică.
 
Facebook şi-a apărat politica privind reclamele politice şi spune că discursurile ce incită la ură sunt interzise de pe platforma sa, la fel şi cele care pledează pentru violenţă. 
Compania nu a răspuns la comentariile lui Baron Cohen şi Musk, conform CNN.
 
Musk nu a explicat de ce crede că Facebook este „jalnic”. Nu este prima dată când fondatorul Tesla critică public platforma de socializare sau pe CEO-ul acesteia.
 
În 2018, a şters paginile oficiale de Facebook ale companiilor sale, Tesla (TSLA) şi SpaceX, după ce s-a dezvăluit că firma de consultanţă politică Cambridge Analytica a adunat informaţiile personale a peste 87 de milioane de utilizatori Facebook, fără consimţământul lor.
 
"Ce este Facebook?", a scris Musk pe twitter la acea vreme.
 
Musk deţine un cont personal pe Instagram, dar şi pagini oficiale pentru Tesla şi SpaceX, deşi platforma este deţinută tot de Facebook. Musk a spus anterior că Instagram este „probabil ok”, atât timp cât rămâne „destul de independent” de compania sa mamă.
 
Musk a folosit de asemenea Twitter pentru a pune sub semnul întrebării părerile lui Zuckerberg despre inteligenţa artificială, subiect despre care au opinii divergente. „Am vorbit cu Mark despre acest lucru. Înţelegerea lui despre subiect este limitată", a replicat Musk după o sesiune Facebook Live în care Zuckerberg a spus că este „cu adevărat optimist" în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi că este sătul de fricile criticilor.
 
Zuckerberg consideră că tehnologia va face maşinile mai sigure şi vor diagnostica mai bine bolile. Musk a descris-o drept „cea mai mare ameninţare existenţială” a umanităţii.
 
Şi autorul Stephen King, a anunţat, la începutul acestei luni, că a renunţat la Facebook din cauza ştirilor false şi a lipsei de protecţie a intimităţii.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: