Cine este Abdul Chani Baradar? Liderul talibanilor lucrează 18 ore pe zi, nu doarme în acelaşi loc şi se deplasează cu o maşină mică, pentru a nu atrage atenţia

Cine este Abdul Chani Baradar? Liderul talibanilor
lucrează 18 ore pe zi, nu doarme în acelaşi loc şi se deplasează cu o maşină
mică, pentru a nu atrage atenţia

Abdul Chani Baradar. Foto: Profimedia

Întreaga planetă priveşte cu groază la situaţia din Afganistan, după instaurarea regimului terorist la Kabul, şi la instalarea liderului taliban la cârma ţării şi la masa negocierilor mondiale.

Pe măsură ce talibanii cucereau capitala afgană, Kabul, pe 15 august, a apărut online un filmuleţ cu liderul lor, Mullah Abdul Ghani Baradar (53), care şi-a exprimat propria uimire cu privire la reuşita lor:

“Am înregistrat o victorie surprinzătoare. Trebuie să ne plecăm capul în faţa lui Allah”. În ciuda celor două decenii petrecute de americani în Afganistan, pregătind armata afgană şi cheltuind nu mai puţin de 83 de miliarde de dolari pe echipamente şi antrenamente, militarii afgani n-au opus rezistenţă în faţa invadatorilor, iar preşedintele a fugit din ţară pentru a „preveni o baie de sânge”, chipurile.

Citeşte mai departe aici....

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările