Noi materii la examenul de Capacitate: din 2021, se introduce şi o limbă străină, informatică, competenţe civice şi sociale şi ştiinţe

Noi materii la examenul de Capacitate: din 2021, se introduce şi o limbă 
străină, informatică, competenţe civice şi sociale şi ştiinţe

Evaluarea Naţională va fi susţinută şi la o limbă străină, informatică şi ştiinţe de către elevii care au terminat acum clasa a V-a. FOTO: Arhivă

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a declarat că vrea să schimbe procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la sfârşitul ciclului gimnazial. Concret, oficialul a afirmat că elevii care anul acesta au terminat clasa a V-a vor susţine la sfârşitul gimnaziului Evaluarea Naţională şi la o limbă străină, la informatică, la competenţe civice şi sociale, cât şi la ştiinţe, după cum prevede Legea Educaţiei din 2011.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei a transmis pentru Hotnews că începând cu generaţia de elevi care a terminat clasa a V-a în anul şcolar 2017 - 2018 Evaluarea Naţională va fi susţinută în acord cu prevederile din Legea Educaţiei.

Concret, cadrul legislativ în vigoare prevede că:

La finalul clasei a VIII-a, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale, se realizează o evaluare naţională obligatorie a tuturor absolvenţilor. Rezultatele evaluării se exprimă printr-un punctaj, similar testelor internaţionale. Evaluarea se realizează prin următoarele probe:

a) o probă scrisă la limba şi literatura română;
b) o probă scrisă la limba maternă;
c) o probă scrisă transdisciplinară la matematică şi ştiinţe;
d) o probă scrisă la o limbă de circulaţie internaţională;
e) o probă practică de utilizare a calculatorului, susţinută în timpul anului;
f) o probă orală transdisciplinară de evaluare a competenţelor civice şi sociale, susţinută în timpul anului.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a declarat în urmă cu o săptămână că Ministerul Educaţiei vrea să introducă teze unice la clasele a VII-a şi a VIII-a, care să înlocuiască media de gimnaziu şi să conteze 20% în media de admitere la liceu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările