Când începe vacanţa de Crăciun 2019. Câte zile stau acasă elevii

Când începe vacanţa de Crăciun 2019. Câte zile stau acasă elevii

FOTO: Shutterstock

Mai este aproximativ o lună până la vacanţa de Crăciun a elevilor. În anul şcolar 2019-2020, copiii au parte de trei săptămani libere în vacanţa de iarnă, care este totodată şi vacanţă intersemestrială.

Elevii vor avea vacanţă de Crăciun în perioada 21 decembrie 2019 – 11 ianuarie 2019, conform structurii anului scolar anunţate de Ministerul Educaţiei (MEN).
 
Şi pentru că iarna pot apărea condiţii climatice care pot da peste cap activitatea şcolară, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situatii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi) nu se poate realiza în perioada vacanţelor şcolare, conform MEN. 
 
Elevii se întorc la şcoală pe 13 ianuarie, când vor începe cursurile din semestrul II, care este cuprins in perioada 13 ianuarie – 13 iunie 2020. 

Copiii vor avea şi o vacanţă de primăvară, între 4 aprilie şi 21 aprilie 2020. Apoi, de pe 22 aprilie până pe 12 iunie urmează iar cursuri, iar de pe 13 iunie, elevii intră în vacanţa de vară. 

Elevii au liber şi de următoarele sărbători legale: 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române, 1 mai - Ziua Muncii , 17 iunie - Rusalii. 

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 29 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, pe 5 iunie 2019. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: