Xiaomi acuză că directorii săi de top s-au confruntat cu ameninţări de violenţă fizică, într-o investigaţie de criminalitate financiară din India

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Producătorul chinez Xiaomi acuză că directorii săi de top s-au confruntat cu ameninţări de "violenţă fizică" în timpul unor audieri efecutate de agenţia indiană de combatere a criminalităţii financiare.

Potrivit documentelor depuse de Xiaomi, fostul director general al companiei din India, Manu Kumar Jain şi directorul financiar Sameer B.S.Rao au fost avertizaţi că vor avea parte de "consecinţe grave" dacă nu dau declaraţii cum doreşte agenţia. 

După publicarea unui articol al celor de la Reuters, agenţia indiană de combatere a criminalităţii financiare a declarat că acuzaţiile celor de la Xiaomi sunt false şi lipsite de temei. 

Compania Xiomi este investigată din februarie, iar săptămâna trecută agenţia indiană a confiscat 725 de milioane de dolari din conturile bancare ale companiei din India, având ca motiv efectuarea de remiteri ilegale în străinătate sub pretextul unor "plăţi de redevenţe".

Joi, un judecător a audiat avocaţii celor de la Xiaomi, care au negat orice faptă greşită şi a suspendat decizia agenţiei indiene de a îngheţa activele băncilor. O nouă audiere are loc pe data de 12 mai.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite